Κόσμος

Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε νέα υποχρεωτική αλλαγή ονομάτων – Απαγορεύονται τα μη «πατριωτικά»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πάρει κατά καιρούς στην Βόρεια Κορέα πολλές απολυταρχικές και απόλυτα φασιστικές αποφάσεις στο πλαίσιο του… αποφασίζουμε και διατάζουμε και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι διέταξε την αλλαγή των ονομάτων των πολιτών. Επίσης διευκρίνισε ότι απαγορεύονται τα μη «πατριωτικά».

Το 2014 το καθεστώς είχε αποφασίσει και διατάξει τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τη Βόρειας Κορέας, που είχαν το ίδιο όνομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν (το Κιμ είναι το πιο κοινό όνομα στη χώρα), να το αλλάξουν.

Τώρα, ο Κιμ διέταξε όσες γυναίκες στη Βόρεια Κορέα, έχουν το ίδιο όνομα με την 10χρονη κόρη του, Γιου Αε, να το αλλάξουν.

Η Γιου Αε προορίζεται να αναλάβει κάποια στιγμή την εξουσία στην Βόρεια Κορέα και σύμφωνα με τις παραδόσεις του καθεστώτος, κανείς δεν θα μπορεί να έχει το όνομα αυτό τότε.

Αυτό το θέμα, βέβαια, θα ερχόταν στην επιφάνεια όταν και αν θα αναλάμβανε τα ηνία η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι δεν μπορούν οι κοινοί θνητοί να έχουν το ίδιο όνομα με τον ηγέτη της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως, διέταξε από τώρα την αλλαγή.

Πρόσφατα ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είχε διατάξει επίσης όσους πολίτες δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν αμέσως.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας υποχρεούνταν να φέρουν ονόματα σύμφωνα με την κομμουνιστική ιδεολογία του καθιεστώτος. Έπρεπε δηλαδή, να έχουν πατριωτικά ονόματα. Το ωραίο είναι ότι οι πολίτες επιτρεπόταν να διαλέξουν ακόμα και περίεργα ονόματα που έχουν σχέση με τον στρατό, όπως Chong Il (όπλο), Pok Il (βόμβα).

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πολιτική αυτή χαλάρωσε και οι πολίτες έδιναν πιο…. ανάλαφρα ονόματα στα παιδιά τους όπως Ri (αγαπημένος), So Ra (κογχύλι) και Su Mi (σούπερ ομορφιά).

Τον περασμένο Νοέμβριο όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι τα ονόματα αυτά διαφθείρουν τον λαό της Βορείου Κορέας, διότι ανάμεσα στα άλλα μοιάζουν με αυτά της εχθρού, Νοτίου Κορέας και έδωσε εντολή να τα αλλάξουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό