Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα – Κιμ: Με το… σταγονόμετρο μοιράζουν τα τρόφιμα στο λαό!

Βόρεια Κορέα – Κιμ: Με το… σταγονόμετρο μοιράζουν τα τρόφιμα στο λαό!
Reuters (αρχείο)

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας οι ποσότητες των τροφίμων που διανέμει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στους πολίτες της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, η κυβέρνηση του Κιμ μείωσε στα 300 γραμμάρια την ημέρα την ποσότητα των τροφίμων που μοιράζονται με δελτίο στους πολίτες, ενώ είναι πιθανό να γίνουν περαιτέρω μειώσεις καθώς η αγροτική παραγωγή στη χώρα είναι η χαμηλότερη εδώ και μια δεκαετία.

«Απ’ αυτή τη νέα εκτίμηση της διατροφικής ασφάλειας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) διαπιστώθηκε πως μετά τις χειρότερες συγκομιδές των 10 τελευταίων ετών, που οφείλονται στην ξηρασία, τα κύματα καύσωνα και τις πλημμύρες, 10.1 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουν αρκετά τρόφιμα για να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη συγκομιδή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Ερβέ Βερχόσελ.

Η αγροτική παραγωγή των 4,9 εκατομμυρίων τόνων, η χαμηλότερη μετά την περίοδο 2008-2009, οδήγησε σε έλλειμμα 1,36 εκατομμυρίου τόνων τροφίμων, σύμφωνα με τον Βερχόσελ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις