Κόσμος

Βόρεια Κορέα – ΟΗΕ: Η σεισμική δόνηση είναι μετασεισμός της μεγάλης πυρηνικής δοκιμής

Ένας απλός μετασεισμός είναι κατά πάσα πιθανότητα η σεισμική δόνηση των 3,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο μετασεισμός αυτός εκτιμάται ότι είναι μια "ακολουθία" της μεγάλης πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε η χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών του ΟΗΕ, Λασίνα Ζέρμπο.

«Η πιθανότερη υπόθεση αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για μία συνέπεια προηγούμενου μεγάλης ισχύος γεγονότος που μπορεί να έχει ακόμη επιπτώσεις στη ζώνη κρούσης», δήλωσε η κ. Ζέρμπο

“Ερωτηματικό” ο σεισμός για Νότια Κορέα και ΗΠΑ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

Το USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

 

“Ο Τραμπ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του”

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο». Επίσης, διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Και πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ τόνισε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο», ο οποίος βρίσκεται σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία