Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Όσα ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει να δούμε (ΦΩΤΟ)

Βόρεια Κορέα: Όσα ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει να δούμε (ΦΩΤΟ)

Τόσα γράφουμε και διαβάζουμε καθημερινά για τη Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως είναι η καθημερινότητα των κατοίκων της χώρας που συζητείται ίσως όσο καμία άλλη στον κόσμο;

Αποφάσισε να το δείξει και μάλιστα με κίνδυνο να συλληφθεί από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ο φωτογράφος Michal Huniewicz. Τις τελευταίες μέρες, σειρά από φωτογραφίες που τράβηξε ρισκάροντας την ελευθερία του κάνουν το γύρο του κόσμου.

Φωτογραφίες από τη Βόρεια Κορέα που κανείς δεν έχει ξαναδεί και που σίγουρα ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν θα ήθελε κανείς να δει. Και αφού κατέγραψε την… άλλη πλευρά της χώρας, έκρυψε τις κάρτες μνήμης με τα ντοκουμέντα του και κατάφερε να φύγει από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Michal Huniewicz κατάφερε να δει και να δείξει την πλευρά της Βόρειας Κορέας που δεν βρίσκεται σε καμία από τις φωτογραφίες του καθεστώτος. Την αγροτική ζωή, την καθημερινότητα, τους άδειους δρόμους, τη φτώχεια της υπαίθρου, τους γεμάτους σταθμούς και τα λεωφορεία, τους άδειους δρόμους.

Ο θαρραλέος φωτογράφος έκανε το ταξίδι στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα πέρυσι. Ταξίδεψε με τουριστικό οδηγό, απαραίτητη προϋπόθεση για να του επιτρέψουν να μπει στη χώρα. Μια από τις φωτογραφίες είναι και το έγγραφο του τελωνείου που καλούνται να συμπληρώσουν οι τουρίστες όταν μπαίνουν στη Βόρεια Κορέα. Φυσικά, τα λάπτοπ ερευνώνται εξονυχιστικά. Κυρίως αν έχουν την ταινία The Interview που σατιρίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ή αν έχουν πορνογραφικό υλικό ή ακόμα και τουριστικούς οδηγούς.

Μια άλλη δείχνει καθαρίστριες να καθαρίζουν δρόμο στην Πιονγιάνγκ υπό το… άγρυπνο βλέμμα ενός στρατιωτικού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε