Κόσμος

Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ: Στις αρχές του 2022 η πλήρης ένταξή μας στο ευρώ

Πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2022 "βλέπει" ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2022, “βλέπει” ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δηλώσεις που έκανε, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Σόφια.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλει κάποιος για την ομαλή μετάβαση της χώρας και την ένταξή της στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις οικονομικών παραγόντων, βάσει των οποίων οι τιμές στη Βουλγαρία θα αυξηθούν μόλις η χώρα ενταχθεί στο ευρώ, ο κ. Γκοράνοφ είπε πως πρόκειται για σκέψεις που βασίζονται σε “αχαλίνωτο σκεπτικισμό”. Σημείωσε δε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι τιμές των προϊόντων να καταγράφουν ανοδική πορεία, όταν προηγείται η αύξηση της τιμής παραγωγής. Πρόσθεσε επίσης ότι η Βουλγαρία θα έχει περισσότερα οφέλη από την ένταξή της στο κοινό νόμισμα και θα αποκτήσει ισχυρότερη θέση στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018 η Βουλγαρία είχε κάνει το πρώτο βήμα για την ένταξή της στο ευρώ, μέσω της εισαγωγής στον μηχανισμό σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών “ERM II”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι το «Pink Ball», το Met Gala του Λονδίνου, που διοργανώθηκε στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Σκηνές που για την Ελλάδα αγγίζουν το όριο της πρόκλησης εκτυλίχθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, εκεί όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στήθηκε δείπνο με ροζ διακόσμηση σε μια βραδιά για την υψηλή κοινωνία
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 18: Naomi Campbell attends the inaugural British Museum Ball at The British Museum on October 18, 2025 in London, England.
Διοικητική έρευνα και ενίσχυση της ασφάλειας στα μουσεία της Γαλλίας μετά την κλοπή «σοκ» στο Λούβρο - Αλαλούμ με το άνοιγμα του μουσείου
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές θα αποστείλει οδηγία για την ενίσχυση του μηχανισμού ασφαλείας γύρω από τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας
Το μουσείο του Λούβρου