Κόσμος

Βραζιλία: 7 νεκροί και 3 αγνοούμενοι από πτώση βράχου σε λίμνη με τουριστικά σκάφη

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία μετά από πτώση βράχου μέσα σε λίμνη που υπήρχαν σκάφη με τουρίστες. 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ τρεις ακόμη αγνοούνται μετά την αποκόλληση και την πτώση μέρους απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, που έπεσε πάνω σε τουριστικά σκάφη το Σάββατο (08.01.2022) κοντά σε καταρράκτη, σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας η οποία αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες της περιοχής, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Ενα πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι κι έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα πράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

https://youtu.be/mW2AVQgSCZQ

Σε δραματικά αποσπάσματα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ωστόσο άλλοι που εκφράζονταν φόβοι πως επίσης αγνοούνταν βρέθηκαν χάρη στα κινητά τους τηλέφωνα. Στη λίμνη αναπτύχθηκαν δύτες για να ψάξουν τα θύματα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα· ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης χθες Σάββατο, εξάλλου, τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον θα βρεθούν οι δύο ηγέτες
Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον κοντά στο Άνκορατζ θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
CBS: Αναφορές για αναζήτηση τοποθεσίας για τριμερή σύνοδο Τραμπ – Πούτιν – Ζελένσκι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ήδη πιθανούς χώρους για μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ