Κόσμος

Βραζιλία: Άγνωστοι εκτέλεσαν τον χειρότερο serial killer της χώρας – Διέπραξε σχεδόν 100 φόνους

Ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος της Βραζιλίας που διέπραξε σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε έχοντας περάσει 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή στη μέση του δρόμου κοντά στο Σάο Πάουλο, από αγνώστους που τον γάζωσαν με σφαίρες.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, στο Μόγκι ντας Κρούζες, κοντά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάουλο.

Ο Φίλιο, ο επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» (παρατσούκλι που σημαίνει «ο σφαγέας Πετράκης») ήταν 68 ετών. Αποφυλακίστηκε το 2018 και είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε μάλιστα μια «καριέρα» στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία – πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά. «Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.