Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βραζιλία: Μειώνεται η δημοτικότητα του Μπολσονάρο εν μέσω πανδημίας 

Μπολσονάρο Βραζιλία
Φωτογραφία Reuters

Το ποσοστό της δημοτικότητας του προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο μειώθηκε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που δόθηκαν την Κυριακή (8/11) στη δημοσιότητα. Γεγονός που υποδηλώνει ότι μια προηγούμενη άνοδος πιθανόν να είναι βραχυπρόθεσμη καθώς η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Datafolha, η οποία διενεργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Folha de S.Paulo, η στήριξη προς τον πρόεδρο της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο μειώθηκε στο 25% από 29%. Παράλληλα, η δημοτικότητα του Ζαϊχ Μπολσονάρο στο Μπέλο Οριζόντε μειώθηκε στο 35% από το 40%, όπου βρισκόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση στις 21-22 Σεπτεμβρίου. 

Στις πόλεις Ρεσίφε και Ρίο ντε Τζανέιρο το ποσοστό αποδοχής του ήταν πιο σταθερό, προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ, μια άλλη συλλογή δεδομένων από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ibope, που παραβάλλεται με εκείνη της ιστοσελίδας G1, έδειξε την Κυριακή (8/11) ότι η δημοτικότητα του Μπολσονάρο μειώθηκε σε επτά πρωτεύουσες πολιτειών.

Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στις πόλεις Σαλβαδόρ και Ρίο Μπράνκο, όπου η δημοτικότητά του μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Το προηγούμενο διάστημα αν και ο Μπολσονάρο δέχτηκε κριτική από τους ειδικούς του χώρου υγείας επειδή υποτίμησε την σοβαρότητα της πανδημίας και αντιτέθηκε στα lockdowns προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, η δημοτικότητά του ενισχύθηκε από ένα πρόγραμμα πληρωμής ύψους 48,8 δισεκ. ευρώ. Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις κατέγραφαν άνοδο της δημοτικότητας του ακροδεξιού προέδρου παρά την επικρατούσα άποψη ότι χειρίστηκε λανθασμένα την πανδημία, η οποία έχει ήδη αφήσει πίσω της 160.000 νεκρούς στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις