Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βραζιλιάνα αφήνει μέρος της περιουσίας της στον Λούλα

Βραζιλιάνα αφήνει μέρος της περιουσίας της στον Λούλα

Μια Βραζιλιάνα κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, θα κάνει μια δωρεά ύψους σχεδόν 500.000 ρεάλ (132.000 ευρώ) στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα! Τα περιουσιακά στοιχεία του Λούλα έχουν δεσμευθεί από τη δικαιοσύνη για σκάνδαλα για τα οποία έχει καταδικαστεί.

Η Χομπέρτα Λούσινγκερ, 32 ετών, εγγονή ενός ελβετού τραπεζίτη που είχε εγκατασταθεί στη Βραζιλία, σχεδιάζει να θέσει αυτό το ποσό στη διάθεση του Λούλα σε είδος, αλλά και μέσω της δωρεάς διαφόρων αγαθών μεγάλης αξίας.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι ένα ρολόι χειρός Ρόλεξ αξίας 26.000 ευρώ κι ένα φόρεμα του οίκου Dolce&Gabbana αξίας 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την Παρασκευή, η Φόλια παρουσίασε το μέλος αυτό της βραζιλιάνικης υψηλής κοινωνίας ως μια «κληρονόμο της οικογένειας η οποία ίδρυσε την Crédit Suisse», πληροφορία όμως που διέψευσε η ελβετική τράπεζα με μια ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Crédit Suisse ιδρύθηκε από τον Άλφρεντ Έσερ το 1856 και τα παιδιά του δεν άφησαν κληρονόμους. Επιπλέον, η Crédit Suisse δεν υπήρξε ποτέ μια οικογενειακή επιχείρηση», σημειώνεται στην ανακοίνωσή της.

Ο Λούλα, μια εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς, είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να δεσμεύονται κατ’ εντολή του δικαστή Μόρο, ο οποίος τον καταδίκασε τον περασμένο μήνα να εκτίσει εννιά χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) κατηγορείτο κυρίως διότι δωροδοκήθηκε παραλαμβάνοντας ένα διαμέρισμα σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο.
Ο Λούλα, 71 ετών, παραμένει ελεύθερος εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που έχει υποβάλει. Αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και δηλώνει ότι είναι θύμα μιας πολιτικής και δικαστικής συνωμοσίας με στόχο να εμποδιστεί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

«Παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του Λούλα, ο δικαστής Μόρο αποπειράται να τον εξοντώσει πολιτικά, αλλά και ως άνθρωπο. Θα προχωρήσω σε αυτή τη δωρεά ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα βάσει των αναγκών του», διαβεβαίωσε η πλούσια κληρονόμος στη Φόλια.

Μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Βραζιλίας (PCdoB), η Χομπέρτα Λούσινγκερ αποκάλυψε ότι και η ίδια σκέφτεται να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα, θέτοντας υποψηφιότητα για τη Βουλή της Πολιτείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις