Κόσμος

Βρετανία: Ακόμη ένας… μνηστήρας για την θέση της Μέι – Υποψήφιος και ο υπουργός Υγείας

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, προβάλλοντας ως ο πέμπτος υποψήφιος για τη διαδοχή της Τερέζας Μέι στην πρωθυπουργία.

Ο Χάνκοκ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά το αντίστοιχο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν ο πρώην ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, ο νυν ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ, ο υφυπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ και η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Έσθερ ΜακΒέι, τους οποίους θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Η Μέι ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις στις 7 Ιουνίου, έπειτα από την παραδοχή της αποτυχίας της να περάσει από το Κοινοβούλιο τη δική της ενορχήστρωσης συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς