Κόσμος

Βρετανία: Άνοιξαν και μας περιμένουν – Τέλος η απαγόρευση για 70 χώρες

Από σήμερα δεν εφαρμόζονται πλέον τα μέτρα καραντίνας για όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία από περίπου 70 χώρες και υπερπόντια εδάφη, περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Ιταλίας, κάτι που αναμένεται ότι θα ενισχύσει τους πληττόμενους από την Covid-19 τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών.

Όσοι φθάνουν από χώρες υψηλότερου κινδύνου θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, όμως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί εξαιρούνται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν.

Ο επικεφαλής του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, καλωσόρισε την κίνηση αυτή, όμως δήλωσε πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διευκολυνθούν τα ταξίδια από άλλες χώρες και περιοχές χαμηλού κινδύνου.

«Υπάρχουν μερικές σημαντικές αγορές που είναι μακρινές και δεν περιλαμβάνονται, τόποι όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, που είναι χαμηλού κινδύνου, και θα θέλαμε να περιληφθούν στην επόμενη επανεξέταση», δήλωσε στο Sky News ο Τζον Όλαντ-Κέι.

«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε πώς θα συνδεθούμε με μερικούς από τους πραγματικά σημαντικούς εμπορικούς εταίρους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι υψηλού κινδύνου ως έθνος, όμως τμήματα της χώρας είναι χαμηλού κινδύνου», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τις διαρροές από τη «συνάντηση ειρήνης» με τον βασιλιά Κάρολο – Κοκτέιλ στη βεράντα και διπλωματία σε κρίση
Το στρατόπεδο των Σάσσεξ έκανε λόγο προσπάθεια υπονόμευσης ενός εύθραυστου διαλόγου επαναπροσέγγισης με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην επαρχία Μαλούκου στην Ινδονησία - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι
Το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες
Σεισμός στην Ινδονησία
Αυτή είναι η 24χρονη που παρέσυρε και σκότωσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στη Σαρδηνία
Η Gaia Costa εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στην Κόστα Σμεράλντα, ήταν ζωντανή όταν έφτασαν οι διασώστες μετά την παράσυρση, τα τραύματά της όμως ήταν πολύ σοβαρά και τελικά η 24χρονη κατέληξε
Gaia Costa
2