Κόσμος

Βρετανία: Η Μέι έκρυβε πληροφορίες από τον υπουργό Εξωτερικών της!

Η Τερέζα Μέι και υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών επιχείρησαν να αποκρύψουν ευαίσθητες πληροφορίες από τον Μπόρις Τζόνσον, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ και οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν σοβαρές αμφιβολές για το κατά πόσο ο Τζόνσον θα μπορούσε να κρατήσει απόρρητες τις ευαίσθητες πληροφορίες που θα μάθαινε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις, το 2016. Επιπλέον, η κυβέρνηση οργάνωνε ιδιωτικές συναντήσεις και συζητούσε ορισμένα ευαίσθητα θέματα χωρίς να προσκαλεί σε αυτές τον Τζόνσον. Ο λόγος, σύμφωνα με το BBC, ήταν ότι η Μέι δεν τον εμπιστεύοταν ότι θα αποσιωπούσε ορισμένες πληροφορίες.

Η σχέση των δύο πολιτικών ήταν τεταμένη ήδη από την εποχή που ο Τζόνσον ήταν δήμαρχος του Λονδίνου και η Μέι υπουργός Εσωτερικών. Ο τότε δήμαρχος την εξόργισε αποκαλύπτοντας κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες πριν από την ώρα που επρόκειτο να ανακοινωθούν.

Ο ίδιος ο Τζόνσον πάντως –το φαβορί για να αναλάβει την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος στη θέση της Μέι– απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι είχε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Η Ντάουνινγκ Στριτ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει θέματα που άπτονται των υπηρεσιών πληροφοριών και ότι η απόφαση της Μέι να διορίσει τον Τζόνσον στο Φόρεϊν Όφις αποδεικνύει ότι τον εμπιστευόταν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα 4
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 30