Κόσμος

Βρετανία – καύσιμα: Ουρές χιλιομέτρων και πάλι σήμερα στα βενζινάδικα του Λονδίνου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει προκαλέσει η μεγάλη έλλειψη καυσίμων στην Βρετανία, ενώ πολλοί πολίτες σπεύδουν στα βενζινάδικα σε κατάσταση πανικού. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Λιανικού Εμπορίου Πετρελαίου (PRA), τα καύσιμα σε ορισμένες περιοχές έχουν εξαντληθεί στο 50% έως και 90% των αντλιών βενζίνης και ντίζελ. 

Στο Λονδίνο για παράδειγμα και σήμερα, Τετάρτη (29/9), σχηματίσθηκαν τεράστιες ουρές έξω από τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με το Reuters, στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας υπάρχουν και επιγραφές που προειδοποιούν ότι σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα. 

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ