Κόσμος

Βρετανία: Νεκρός στενός συνεργάτης του Μπερεζόφσκι – “Ανεξήγητα τα αίτια” δηλώνει η αστυνομία

Ο Νικολάι Γκλουσκόφ, στενός συνεργάτης του εξόριστου Ρώσου επιχειρηματία Μπορίς Μπερεζόφσκι πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 69 ετών.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Vedomosti Νταμιάν Κουντριάφτσεφ, ο οποίος παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τον Μπερεζόφσκι. «Νικολάι Γκλουσκόφ 1949-2018» έγραψε ο Κουντριάφτσεφ στην σελίδα του στο Facebook.

«Έχουμε κοινούς φίλους, αυτοί με ενημέρωσαν για τον θάνατο του. Για τα συγκεκριμένα αίτια του θανάτου του δεν γνωρίζω τίποτα , αλλά δεν ήταν μικρός στην ηλικία. Πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο», δήλωσε ο Κουντριάφτσεφ σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «η Φωνή της Μόσχας».

Η αστυνομία πάντως από την μεριά της δήλωσε πως ο θάνατός του ακόμα είναι ανεξήγητος.

Ποιος ήταν ο Γκλουσκόφ

Ο Νικολάι Γκλουσκόφ ήταν ρώσος επιχειρηματίας. Την περίοδο 1989-1991 κατείχε στελεχικές θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία LogoBaz που ίδρυσε ο Μπερεζόφσκι. Την περίοδο 1991-1995 έγινε οικονομικός υπεύθυνος της εταιρείας AvtoBaz και το 1996 υποδιευθυντής της αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT.

To 2000 συνελήφθη με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε χρήματα της AEROFLOT και καταδικάστηκε για απάτη και ξέπλυμα χρημάτων που απόκτησε με τρόπο παράνομο. Το 2004 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε εκτίσει την ποινή αυτή όντας κρατούμενος.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Βρετανία, όπου του χορηγήθηκε το 2010 πολιτικό άσυλο. Τον Μάρτιο του 2017 το δικαστήριο Σαβέλοφσκι της Μόσχας καταδίκασε τον Γκλουσκόφ ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση των χρημάτων της AEROFLOT τη δεκαετία του 1990.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε και η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία έγραψε επικαλούμενη τον δικηγόρο του, ότι τον ηλικίας 68 ετών Νικολάι Γκλουσκόφ βρήκαν νεκρό η οικογένεια του και οι φίλοι αργά το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης