Κόσμος

Βρετανία: Νέος νόμος κάνει… τους πάντες δωρητές οργάνων

Η Βρετανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων αλλάζοντας τον κανονισμό ώστε να προβλέπει ότι όλοι συναινούν να είναι δωρητές αν δεν έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Η σχετική νομοθεσία για την δωρεά οργάνων και ιστών θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο αργότερα μέσα στον χρόνο και οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την Άνοιξη του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

“Θεωρούμε ότι προχωρώντας σε αυτές τις αλλαγές θα μπορούμε κάθε χρόνο να σώζουμε έως και 700 περισσότερες ζωές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τζάκι Ντόιλ-Πράις, υπεύθυνη για θέματα ισότητας και ψυχικής υγείας.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στην “εικαζόμενη συναίνεση”, περιλαμβανομένων όσων είναι κάτω των 18, όσων δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν την αλλαγή στο σύστημα και όσων δεν διέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τον θάνατό τους.

Στην Ουαλία, ισχύει το σύστημα “εικαζόμενης συναίνεσης”, ενώ η Σκωτία έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για ένα σύστημα με δυνατότητα εξαίρεσης.

Περίπου 6.000 άνθρωποι στη Βρετανία βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 400 ασθενείς πέθαναν ενώ περίμεναν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – «Καμία διάθεση για εκεχειρία» λένε ΗΠΑ και Ιράν – Η Βρετανία συζητά για αποστολή πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ μετά την πρόσκληση Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8