Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βρετανία: Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ναντίμ Ζαχάουι

Βρετανία: Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ναντίμ Ζαχάουι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διόρισε τον Ναντίμ Ζαχάουι υπουργό Οικονομικών την Τρίτη, αντικαθιστώντας τον Ρίσι Σουνάκ που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Τζόνσον.

Στην επιστολή του ο Σουνάκ ανέφερε πως: «Με τεράστια λύπη πρέπει να σας πω ότι δεν μπορώ πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσω να υπηρετώ σε αυτήν την κυβέρνηση. Έχω μέσα μου το ομαδικό πνεύμα αλλά και ο βρετανικός λαός περιμένει δικαίως ακεραιότητα από την κυβέρνησή του.

«Οι συντηρητικοί θεωρούνται ως αυτοί που παίρνουν τις σκληρές αποφάσεις, καθοδηγούμενοι από ισχυρές αξίες. Μπορεί να μην ήμασταν πάντα δημοφιλείς, αλλά ήμασταν ικανοί να ενεργούμε για το εθνικό συμφέρον. Δυστυχώς, υπό τις παρούσες συνθήκες, το κοινό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε πλέον τίποτα από τα δύο.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα έδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας συμφωνεί. Ήταν μια στιγμή ταπεινότητας και χάραξης νέας κατεύθυνσης. Λυπάμαι που λέω, ωστόσο, ότι είναι σαφές για μένα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει υπό τη δική σας ηγεσία – και ως εκ τούτου έχετε χάσει και τη δική μου εμπιστοσύνη μου επίσης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις