Κόσμος

Βρετανία: Ο Σάτζιντ Τζάβιντ αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σάτζιντ Τζάβιντ, αποσύρεται από την κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Sun.

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12.7.2022) η «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στο σχέδιο Τραμπ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» στη Γάζα λέει η Χαμάς - «Κανένας παλαιστίνιος δεν δέχεται την επιστροφή του αποικιοκρατισμού»
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Οσάμα Χάμνταν, απορρίπτει το σχέδιο του «Συμβουλίου Ειρήνης» που θα εποπτεύει τη διοίκηση της Γάζας, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Τραμπ
Μέλη της Χαμάς 1
Δικαστήριο στο Τέξας έβαλε «φρένο» στην εκτέλεση θανατοποινίτη με αυτισμό - Είχε καταδικαστεί για τον θάνατο της κόρης του
Ο θάνατος της μικρής Νίκι είχε αποδοθεί στο «σύνδρομο ανατάραξης βρέφους» - Θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που θα εκτελούνταν για μια υπόθεση που αφορά αυτό το σύνδρομο
Ο Ρόμπερτ Ρόμπερσον