Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 200.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Ο βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην Ευρώπη

Στην Βρετανία έχουν πλέον ξεπεράσει τους 200.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού, Το μακάβριο ορόσημο ξεπεράστηκε στα τέλη του Ιουνίου, αλλά έγινε γνωστό… χθες (13.07.2022). 

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS) στην Βρετανία αναφέρουν ότι ως τις αρχές Ιουλίου, είχαν καταγραφεί 200.247 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν τόσο θύματα που είναι επιβεβαιωμένο πως πέθαναν εξαιτίας της λοίμωξης όσο και θύματα που εκτιμάται πως πιθανόν έχασαν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας.

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου 2022, στη Βρετανία καταγράφηκαν 11.828 θάνατοι ανεξαρτήτως αιτίας, αριθμός υψηλότερος κατά 12,1% από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών. Οι πλεονάζοντες θάνατοι ήταν 11.828.

Το ορόσημο των 100.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο του 2021. Πέρασε ενάμισης χρόνος προτού διπλασιαστεί, χάρη στον εμβολιασμό, τη βαθύτερη κατανόηση της ασθένειας και των μέτρων κοινωνικής απόστασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian.

Σύμφωνα με στοιχεία από το site Our World In Data, μέχρι τη 12η Ιουλίου, η Βρετανία κατέγραφε τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 στην Ευρώπη, 2.689 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, μπροστά από την Ισπανία (2.295), τη Γαλλία (2.230) και τη Γερμανία (1.704).

Εξάλλου η πλεονάζουσα θνησιμότητα στη χώρα είναι υψηλότερη από ό,τι σε άλλα κράτη της Ευρώπης, φθάνει τους 2.070 θανάτους ανά εκατ. κατοίκων, είναι με άλλα λόγια υπερδιπλάσια από αυτή στη Γερμανία (1.110).

Καθώς στην Βρετανία τα τεστ για τον κορονοϊό δεν είναι πλέον δωρεάν και με τα δεδομένα για την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης να ανακοινώνονται από την ONS σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης θετικότητας αυξάνεται σε όλη τη χώρα, κάτι που αποδίδεται σε δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, τις BA.4 και BA.5. Στα τέλη Ιουνίου, το επίπεδο των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 30%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ