Κόσμος

Βρετανία: “Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ισπανία” γράφουν οι Sunday Times

“Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό“, γράφει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

“Δεύτερο κύμα του Covid – 19 στην Ισπανία οδήγησε στην απόφαση να αφαιρεθεί η χώρα της Ιβηρικής από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών”, έγραψε ο Τιμ Σίπμαν, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας, στο Twitter.

Η εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την Ισπανία, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την τουριστική της σεζόν μετά την κρίση που υπέστη ο κλάδος λόγω της αυστηρής καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών νωρίτερα φέτος.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης.

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ισπανία, προκαλώντας ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Βρετανοί συμβάλλουν σημαντικά στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας.

Πέρυσι, 83,7 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ισπανία, εκ των οποίων 18,08 εκατομμύρια ήταν Βρετανοί, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα ανά εθνικότητα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τις διαρροές από τη «συνάντηση ειρήνης» με τον βασιλιά Κάρολο – Κοκτέιλ στη βεράντα και διπλωματία σε κρίση
Το στρατόπεδο των Σάσσεξ έκανε λόγο προσπάθεια υπονόμευσης ενός εύθραυστου διαλόγου επαναπροσέγγισης με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην επαρχία Μαλούκου στην Ινδονησία - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι
Το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες
Σεισμός στην Ινδονησία