Κόσμος

Βρέθηκαν ασυνόδευτες αποσκευές στο αεροσκάφος της Turkish Airlines

Ο εντοπισμός ασυνόδευτων επισκευών στο αεροσκάφος της Turkish Airlines, που μετέφερε 170 επιβάτες, φαίνεται πως ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον πιλότο να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της εταιρίας, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, διαπιστώθηκε πως στην πτήση των τουρκικών αερογραμμών είχαν φορτωθεί αποσκευές που ήταν ασυνόδευτες.

Νωρίτερα, πάντως, το AirLive.net είχε αναφέρει ότι ο λόγος της επιστροφής του αεροσκάφους ήταν μια ακόμη απειλή για βόμβα.

Πρόκειται για την πτήση ΤΚ1759, που μετέφερε 170 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στην ιστοσελίδα της Turkish Airlines αναφέρεται ότι η πτήση TK1759 ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 11:45 (ώρα Τουρκίας και Ελλάδας). Δεν είναι σαφές πόση ώρα μετά την απογείωση διατάχθηκε το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Πορτογαλίας ανέφεραν πάντως ότι δεν είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της.

Η Turkish Airlines είναι η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και μεταφέρει κάθε χρόνο 55 εκατομμύρια επιβάτες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα η πτήση με προορισμό το Σάο Πάολο της Βραζιλίας έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μαρόκο καθώς βρέθηκε στις τουαλέτες ένα σημείωμα με τη λέξη “βόμβα”.

Την Κυριακή, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο Τόκιο επέστρεψε στην Τουρκία όταν βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα στην πόρτα της τουαλέτας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2