Κόσμος

Βρέθηκε σορός μετά από 32 (!) χρόνια στις Άλπεις

Χρειάστηκε να περάσουν 32 όλόκληρα χρόνια για να βρεθεί η σορός 23χρονου ορειβάτη που βρήκε τραγικό θάνατο στις Άλπεις, σε υψόμετρο 2.687 μέτρων.

Τα λείψανα του 23χρονου βρέθηκαν κοντά στο καταφύγιο Κουβέρκλ, στον παγετώνα Ταλέφρ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré. Μεταφέρθηκαν στο κοντινό χωριό Σαμονί όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον ορειβάτη τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το 1982.

Τον Μάρτιο του 1982 ο νεαρός είχε ξεκινήσει μόνος για να φτάσει στην κορυφή του όρους Εγκίγ Βερτ, στα 4.122 μέτρα όμως λόγω της ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης χάθηκε. Οι πολυήμερες έρευνες που είχαν οργανωθεί την εποχή εκείνη για τον εντοπισμό του είχαν αποβεί άκαρπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεγκλωβίστηκε ο Γερμανός σπηλαιολόγος που είχε παγιδευτεί σε βάθος 1.000 μέτρων

200 διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άνδρα που είναι σε βάθος 1.000 μέτρων στις Άλπεις

Βρήκαν τα λείψανα βρετανού ορειβάτη που χάθηκε στις Άλπεις το 1979

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία