Κόσμος

Χαμάς: Ο 61χρονος Λίορ Ρούντεφ, ο τελευταίος Ισραηλινός όμηρος που επιστράφηκε – Σε ποιους ανήκουν οι 5 σοροί που απομένουν

Η Χαμάς ανέφερε επίσης ότι τα λείψανα ενός ομήρου βρέθηκαν στο Khan Yunis και θα παραδοθούν στις 9 μ.μ.

Η Χαμάς επέστρεψε χθες το βράδυ (7/11/2025) τα λείψανα του 23ου Ισραηλινού ομήρου που βρισκόταν υπό την αιχμαλωσία τους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, με εκείνον να ταυτοποιείται ως ο Λίορ Ρούντεφ. Το Ισραήλ πλέον περιμένει να παραλάβει ακόμα 5 σορούς ομήρων για να τελειώσει πλέον αυτός ο εφιάλτης των τελευταίων χρόνων.

Οι υπόλοιποι νεκροί όμηροι στη Γάζα που δεν έχουν ακόμη επιστραφεί είναι οι Meny Godard, Hadar Goldin, Ran Gvili, Dror Or και Sudthisak Rinthalak και η Χαμάς ανέφερε νωρίτερα ότι τα λείψανα ενός ομήρου βρέθηκαν στο Khan Yunis και θα παραδοθούν στις 9 μ.μ.

Αναλυτικά οι πέντε όμηροι της 7ης Οκτωβρίου είναι ο Μένι Γκοντάρ, 73 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε στο κιμπούτς Μπεέρι από τρομοκράτες της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ μαζί με τη σύζυγό του, Αγιέλετ, Ο Ran Gvili, 24 ετών, που σκοτώθηκε πολεμώντας τρομοκράτες της Χαμάς στο κιμπούτς Alumim, ο Ντρορ Ντορ, 48 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς στο σπίτι του στο κιμπούτς Μπεέρι, ο Sudthisak Rinthalak, 43 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μπεέρι, όπου εργαζόταν ως αγρότης, αλλά και ο υπολοχαγός Χαντάρ Γκόλντιν, ο οποίος σκοτώθηκε στον πόλεμο της Γάζας το 2014.

Ποιος είναι ο τελευταίος όμηρος που «γύρισε σπίτι»

Η σορός του ομήρου που παραδόθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στη Γάζα από τα παλαιστινιακά ισλαμιστικά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ταυτοποιήθηκε πράγματι ως αυτή του ισραηλινοαργεντινού ομήρου Λίορ Ρούντεφ, αναπληρωτή συντονιστή ασφαλείας στο κιμπούτς Νιρ Ιτζάκ και μέλος της ομάδας πολιτικής άμυνας.

«Μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης από το Εθνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο (…) ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε την οικογένεια του Λίορ Ρούντεφ ότι επαναπατρίστηκε (η σορός του) για να ταφεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινοαργεντινός Λίορ Ρούντεφ σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2023 στο Νιρ Γιτζάκ, καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει το κιμπούτς αυτό μαζί με άλλους τέσσερις κατοίκους του από την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της Χαμάς εκείνη την ημέρα στο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα. Ο Ρούντεφ ήταν 61 ετών και το πτώμα του είχε μεταφερθεί εκείνη την ημέρα στη Γάζα όπου κρατείτο έκτοτε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή απουσία Τραμπ από την Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια - Στην ατζέντα ευρωατλαντικές σχέσεις, Ουκρανία και Ιράν
Οι ηγέτες που θα συμμετέχουν, τα πρόσωπα που θα κάνουν ντεμπούτο και η χρονική συγκυρία μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών εκδηλώσεων της χρονιάς
Γερμανικό drone με όπλα διαφημίζεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια
Λονδίνο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 13χρονος μετά από επίθεση σε σχολείο – Ο λόγος εμπλοκής της αντιτρομοκρατικής
Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά σε τζαμί μερικές ώρες μετά την επίθεση ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο του Λονδίνου όπου έγινε η επίθεση
Ο εφιάλτης του Επστάιν στοιχειώνει τη Νορβηγία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα νορβηγικά τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν χάρτινες κούτες έξω από το διαμέρισμα του Γιάγκλαντ στο Οσλο
Η Γκισλέιν Μάξγουελ και ο Τζέφρι Επστάιν
ΗΠΑ: Απολύθηκε ομοσπονδιακός εισαγγελέας μετά τον διορισμό του για να αντικαταστήσει «εκλεκτό» του Τραμπ
«Ο Αμερικανός πρόεδρος διορίζει εισαγγελείς., δείτε το Άρθρο ΙΙ του Συντάγματος, απολύεσαι, Ντόναλντ Κινσέλα» ανακοίνωσε το «νούμερο 2» του υπουργείου Δικαιοσύνης
REUTERS