Κόσμος

Χαμένη φυλή του Αμαζονίου! Ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν 20.000 χρόνια!

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο. Ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν από 20.000 χρόνια!

Οι απίστευτες φωτογραφίες του Ricardo Stuckert για το National Geographic δίνουν μια ματιά στη ζωή της φυλής που ζει στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Ένας άντρας που παρατήρησε το ελικόπτερο έριξε με το τόξο του, με τα άλλα μέλη της φυλής να κρύβονται στα δέντρα.

Μπορεί μια καταιγίδα να ανάγκασε το ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, αλλά ο Ricardo Stuckert απαθανάτισε εκπληκτικές εικόνες που δίνουν μια γεύση από τη ζωή της φυλής που πιστεύεται ότι έχει εκατοντάδες μέλη κοντά στα σύνορα με το Περού.

Πολλά από τα μέλη της φυλής έχουν πολύχρωμες ζωγραφιές στα σώματά τους, ενώ φαίνονται να κοιτάζουν μπερδεμένοι το ελικόπτερο που πετά από πάνω τους. Ο Ricardo Stuckert σημείωσε πως οι άνθρωποι φαίνονταν περισσότερο περίεργοι παρά φοβισμένοι.

“Ένιωσα ότι υπήρχε μια αμοιβαία περιέργεια. Ένιωθα ότι ήμουν ζωγράφος τον προηγούμενο αιώνα. Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα αν σκεφτείς ότι στον 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό”.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου πιστεύεται ότι αποτελεί σπίτι για περίπου 100 φυλές που ζουν σε απομόνωση από τον σύγχρονο κόσμο. Μπορεί η Βραζιλία να εφαρμόζει την πολιτική “μη επαφής” με τις αυτόχθονες φυλές, αλλά συχνά απειλούνται από την καταπάτηση από παράνομους υλοτόμους.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος