Σάββατο, 15 Ιουν.
27oC Αθήνα

Χαμός με το πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον στο εξώφυλλο του Tatler

Χαμός με το πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον στο εξώφυλλο του Tatler
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κέιτ Μίντλετον «πρωταγωνιστεί» στο τελευταίο εξώφυλλο του Tatler αλλά το πορτρέτο της φαίνεται πως δεν άρεσε στους χρήστες των social media που το χαρακτηρίζουν «απαίσιο» και προτείνουν στην δημιουργό του να επισκεφθεί οφθαλμίατρο.

Το βρετανικό περιοδικό Tatler παρουσίασε το πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον για το εξώφυλλο του Ιουλίου 2024. Πρόκειται για μία δημιουργία της Hannah Uzor, με καταγωγή από την Βρετανία και την Ζάμπια, για να τιμήσει τη «δύναμη και την αξιοπρέπεια» της Κέιτ. 

Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου όχι μόνο δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου από το πορτρέτο, αλλά το χαρακτήρισαν «απαίσιο» και είπαν ότι «δεν έχει καμία σχέση με την Κέιτ».

Ένας έγραψε στο X, πρώην Twitter: «Δεν μπορεί να μιλάτε σοβαρά. Δεν της μοιάζει καθόλου».

Ένας άλλος επέμεινε: «Μοιάζει σαν να το ζωγράφισε ένα παιδί», ενώ ένας τρίτος προέτρεψε την δημιουργό να κοιτάξει τα μάτια της:

«Πρέπει να κλείσει επειγόντως ένα ραντεβού με τον οφθαλμίατρο γιατί ποια είναι στη θέση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας;». 

Η Κέιτ  – η οποία έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα εν μέσω της διάγνωσης του καρκίνου της – δεν πόζαρε για το έργο τέχνης. Αντ’ αυτού, η Uzor χρησιμοποίησε διαφορετικές φωτογραφίες για να φτιάξει τον μοναδικό πίνακα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «ένα πορτρέτο δύναμης και αξιοπρέπειας». 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatler (@tatlermagazine)

«Ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την υποστήριξή μας από το να επιλέξουμε ως θέμα την πολυαγαπημένη και σεβαστή μας Πριγκίπισσα της Ουαλίας – και ποιος είναι καλύτερος να τη ζωγραφίσει από τη μητέρα τριών παιδιών, τη καλλιτέχνιδα Hannah Uzor;», ήταν μερικές από τις δηλώσεις του Tatler, σχετικά με το νέο εξώφυλλο.

Η υποστήριξη προς την Κέιτ Μίντλετον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έντονη, ενώ ο βρετανικός λαός δεν σταματά να ανησυχεί και να θέλει να μαθαίνει περισσότερα για την εξέλιξη της υγείας της.

Στο πρώτο επίσημο δείπνο της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Νοέμβριο του 2022, από το οποίο είναι εμπνευσμένο και το πορτρέτο, η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, έκλεψε την παράσταση με ένα λευκό φόρεμα διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους από την αγαπημένη της Jenny Packham.

Φορώντας μια εντυπωσιακή κάπα, το εκθαμβωτικό φόρεμα συνδυάστηκε με την τιάρα Lover’s Knot της βασίλισσας Μάιρη και τα σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια της αείμνηστης πεθεράς της, πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα οποία αποτυπώνονται λεπτομερώς στον πίνακα της Uzor.

Αλλά για κάποιους, το κομψό ντύσιμο είναι το μοναδικό που τους θυμίζει την Κέιτ. 

Σάλος στα social media

Ένα άτομο δήλωσε στο X: «Δεν μοιάζει καθόλου με την Κάθριν. Αν δεν φορούσε το συγκεκριμένο το φόρεμα, δεν θα είχα ιδέα για το ποια είναι αυτή».

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Πρόκειται για αστείο; Αυτή δεν είναι ποτέ η πριγκίπισσα, είναι μια άλλη γυναίκα με το φόρεμά της. Φαίνεται επίσης ότι έχει πολύ πιο κοντά μαλλιά. Αυτή η φωτογραφία εξωφύλλου δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί έτσι. Αποτελεί προσβολή για την πριγκίπισσα Αικατερίνη!»

Πώς δημιουργήθηκε το πορτρέτο

H Uzor έφτιαξε το πορτρέτο κοιτάζοντας φωτογραφίες της Κέιτ, εξηγώντας: «Όταν δεν μπορείς να συναντήσεις τον εικονιζόμενο αυτοπροσώπως, πρέπει να κοιτάξεις ό,τι μπορείς να βρεις και να συνθέσεις τις λεπτές ανθρώπινες στιγμές που αποκαλύπτονται σε διάφορες φωτογραφίες: Έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο να στέκεται ή να κρατάει το κεφάλι ή τα χέρια του; Έχει μια επαναλαμβανόμενη χειρονομία;»

«Η Κέιτ Μίντλετον έχει ανταποκριθεί πραγματικά στον ρόλο της», δηλώνει η δημιουργός στην δημοσιογράφο για την έμπνευση της πίσω από το σκίτσο.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις