Κόσμος

“Χαστούκι” στον Τραμπ: Αντιναύαρχος αρνήθηκε η θέση του συμβούλου ασφαλείας

Γύρισε την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ και αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στη θέση του παραιτηθέντα Μάικλ Φλιν. Ο λόγος για τον αντιναύαρχο ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ.

Μετά την παραίτηση του Φλιν, ο Αμερικανός πρόεδρος στράφηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς στρατιωτικούς αλλά έφαγε… πόρτα. Και αρνήθηκε γιατί ο Λευκός Οίκος δεν δέχτηκε να του επιτρέψει να φέρει μαζί του, τους συνεργάτες του.

Δύο πηγές με γνώση της απόφασης του Χάρβαρντ είπαν ότι ο στρατηγός εν αποστρατεία απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Αυτό βρήκε αντίθετο τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Σύμφωνα, πάντως, με ανώτατο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ αναφέρθηκε σε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ως αιτίες απόρριψης της πρόσκλησης. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.

Η πρόσκληση στον Χάρβαρντ να γίνει σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ.

“Το θέμα είναι, δεν είπε στον αντιπρόεδρό μας το σωστό, και μετά είπε ότι δεν θυμάται. Όπως και να έχει, δεν ήταν με ευχαρίστησε αυτό”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την αποπομπή του Φλιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H Μπρίτνεϊ Σπίαρς εισήχθη σε κέντρο απεξάρτησης – Στο πλευρό της οι δύο γιοι της Σον Πρέστον και Τζέιντεν Τζέιμς
Η 44χρονη τραγουδίστρια εισήχθη οικειοθελώς σε κέντρο απεξάρτησης, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια επανεκκίνησης και αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις καταχρήσεις
Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS