Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χερσώνα: Καρέ-καρέ η ανατίναξη γέφυρας στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Κάκοβκα από τους Ρώσους

Χερσώνα: Καρέ-καρέ η ανατίναξη γέφυρας στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Κάκοβκα από τους Ρώσους

Οι Ουκρανοί πανηγύρισαν όλη τη νύχτα την νίκη τους επί των Ρώσων στην Χερσώνα, μετά την ανακατάληψη της πόλης από τον ουκρανικό στρατό.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ρωσικός στρατός υποχώρησε άτακτα, με τις απώλειές του στη Χερσώνα να είναι μεγάλες. Κατά την υποχώρησή του όμως προχώρησε σε δολιοφθορές, προφανώς στην προσπάθειά του να ανακόψει την προέλαση των Ουκρανών.

Ανάμεσα στις δολιοφθορές αυτές ήταν και η ανατίναξη μέρους της στρατηγικής σημασίας γέφυρας Αντονόφσκι (ή Αντονίφσκι) που συνδέει τις δύο όχθες του Δνείπερου ποταμού.

Φαίνεται όμως πως δεν έμειναν εκεί. Όπως ρωσικά κανάλια μετέδωσαν, οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα γέφυρα που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Κάκοβκα, κοντά στην Χερσώνα.

Ιδού και τα πλάνα από την έκρηξη:

Όπως επισημαίνουν χρήστες των social media που γνωρίζουν την περιοχή, η έκρηξη ήταν ισχυρή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα που υπάρχει στην Κάκοβκα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή.

Παραμένει άγνωστο αν οι Ρώσοι επιθυμούσαν ή επιθυμούν την ανατίναξη του φράγματος, καθώς όχι μόνον θα πλημμύριζαν περιοχές που ακόμη κατέχουν οι ίδιο στην επαρχία της Χερσώνας, αλλά θα διακινδυνευόταν η υδροδότηση της Κριμαίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους από το 2014.

Πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις