Κόσμος

Χίλαρι Κλίντον κατά Ντόναλντ Τραμπ από το Μόναχο: «Ντροπιαστική η στάση για την Ουκρανία, πρόδωσε τη Δύση»

«Νομίζω ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Πούτιν και ο Τραμπ να κερδοσκοπήσουν πάνω στη δυστυχία και τον θάνατο του ουκρανικού λαού είναι ένα ιστορικό λάθος»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμεία επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την εξωτερική πολιτική για την Ουκρανία άσκησε από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστική» τη στάση του αμερικανού προέδρου ενώ καταδίκασε τις προσπάθειες να εξαναγκαστεί η Ουκρανία σε συμφωνία παράδοσης με τον Πούτιν.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «πρόδωσε τη Δύση» με την «ντροπιαστική» στάση του απέναντι στην Ουκρανία και είπε ακόμα ότι ο Τραμπ είτε δεν καταλαβαίνει είτε αγνοεί τα δεινά των Ουκρανών που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τον πολιτισμό.

«Θεωρώ ότι η στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Ουκρανία είναι ντροπιαστική. Πιστεύω ότι η προσπάθεια να εξαναγκαστεί η Ουκρανία σε μια συμφωνία παράδοσης στον Πούτιν είναι αισχρή. Νομίζω ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν ο Πούτιν και ο Τραμπ να κερδοσκοπήσουν πάνω στη δυστυχία και τον θάνατο του ουκρανικού λαού είναι ένα ιστορικό λάθος και διεφθαρμένη στον ύψιστο βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

Συνεχίζοντας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε: «Πιστεύω ότι η Ουκρανία μάχεται για τη δική μας δημοκρατία και τις δικές μας αξίες περί ελευθερίας και πολιτισμού στην πρώτη γραμμή, χάνοντας χιλιάδες ανθρώπους και βλέποντας τη χώρα της να καταστρέφεται από τη μανία ενός ανθρώπου να την ελέγξει, και νομίζω ότι ο Τραμπ είτε δεν καταλαβαίνει είτε ποσώς τον ενδιαφέρει αυτός ο πόνος».

Εντείνοντας την επίθεσή της στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι «έχει προδώσει τη Δύση. Έχει προδώσει τις ανθρώπινες αξίες. Έχει προδώσει τον Χάρτη του ΝΑΤΟ, τη Χάρτα του Ατλαντικού, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν