Κόσμος

Χιλή: Νέο μακάβριο ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό

Ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες: η πανδημία του κορονοϊού δεν σταματά να εξαπλώνεται στη Χιλή, όπου ο αριθμός των θυμάτων έφθασε πλέον τα 944 και ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης τα 90.638, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Σε 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 3.695 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Χιλή των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ 54 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί μόλις την προηγουμένη, όταν υπέκυψαν 49 άνθρωποι.

Στην πλειονότητά τους επρόκειτο για ηλικιωμένους με υποκείμενες παθήσεις, όμως οι αρχές υπογράμμισαν πρόσφατα ότι οι μισοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι κάτω από 40 ετών κι ότι σε αυτό το ηλικιακό φάσμα αναλογεί το 12% των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί ανέρχεται πλέον σε 38.598.

Στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, μητροπολιτική περιοχή 7 εκατομμυρίων κατοίκων, συγκεντρώνεται πάνω από το 80% των κρουσμάτων μόλυνσης.

Η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται στο 90%.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών ανέρχεται σε 1.350, εκ των οποίων οι 1.143 βρίσκονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 50