Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λατινική Αμερική – Εκατοντάδες νεκροί σε Βραζιλία και Μεξικό

κορονοϊός

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 411 ασθενείς με την κορονοϊό – από 399 την προηγουμένη – και διαγνώστηκαν 12.085 κρούσματα. Αν και κάθε Δευτέρα οι αριθμοί τείνουν να είναι χαμηλότεροι, λόγω των καθυστερήσεων στην καταχώριση δεδομένων τα Σαββατοκύριακα, πρόκειται για τα λιγότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την 9η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters. 

Η Βραζιλία – η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής – έχει καταγράψει επισήμως ως αυτό το χρονικό σημείο 563.562 θανάτους επί συνόλου 20.177.757 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού στην επικράτειά της. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

270 θάνατοι στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 270 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 6.513 κρούσματα. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το χρονικό σημείο τους 244.690 νεκρούς επί συνόλου 2.978.330 μολύνσεων.

Ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, αναγνωρίζεται πάντως γενικά πως είναι υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας υπολόγιζε την 30ή Ιουνίου, επικαλούμενο δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως τα θύματα μάλλον είναι σχεδόν 60% περισσότερα από όσα επιβεβαιώνονται επισήμως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις