Κόσμος

Χολέρα στην Αϊτή: 16 νεκροί και 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Δεκαέξι θάνατοι από χολέρα έχουν επιβεβαιωθεί στην Αϊτή, καθώς και 32 κρούσματα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στον οργανισμό εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες στη χώρα.

«Ανησυχούμε πάρα, πάρα πολύ», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στα ξεσπάσματα χολέρας στην Αϊτή και αλλού, η Μάργκαρετ Χάρις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε δηλώσεις που έκανε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα για τον κίνδυνο «έκρηξης» των κρουσμάτων χολέρας στην Αϊτή, μία ακόμη πιθανή κρίση για τη χώρα που μαστίζεται από ανασφάλεια, ελλείψεις βασικών προϊόντων και είναι θέατρο νέων βίαιων επεισοδίων.

Να σημειωθεί ότι πέραν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας της χώρας αναφέρει άλλα 224 ύποπτα κρούσματα χολέρας (189 εκ των οποίων νοσηλεύονται). Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη μητροπολιτική περιοχή του Port au Prince.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισπανίας για αμερικανικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιθέσεις στο Ιράν
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας από τους πλέον ένθερμους επικριτές των αμερικαοϊσραηλινών πληγμάτων στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα απερίσκεπτα και παράνομα
A cargo ship is anchored near the port of Algeciras at sunset, behind the flags of the United States and Spain on a roundabout near the jointly operated naval base in Rota, in the province of Cadiz, Spain March 15, 2026. REUTERS/Nacho Doce
Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης
Τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ