Κόσμος

Χωριό στην Ιταλία δεν έχει γιατρό και απαγόρευσε στους κατοίκους του να αρρωσταίνουν

Ο δήμαρχος του χωριού είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν «προφανώς μια χιουμοριστική πρόκληση»

Ένα μικρό χωριό της Ιταλίας λόγω έλλειψης γιατρού… απαγόρευσε στους κατοίκους του να «αρρωσταίνουν σοβαρά».

Οι κάτοικοι του Μπελκάστρο, ενός μικρού χωριού στην Ιταλία, «διατάσσονται … να αποφεύγουν να προσβληθούν από οποιαδήποτε ασθένεια που μπορεί να απαιτεί επείγουσα βοήθεια από γιατρό», αναφέρεται σε διάταγμα του τοπικού δημάρχου Αντόνιο Τόρτσια.

Το Μπελκάστρο βρίσκεται στη νότια περιοχή της Καλαβρίας – μία από τις φτωχότερες της Ιταλίας.

Ο Τόρτσια δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν «προφανώς μια χιουμοριστική πρόκληση», αλλά ότι είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα από τις επείγουσες ανακοινώσεις που είχε στείλει στις περιφερειακές αρχές για να επισημάνει τις ελλείψεις του τοπικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Περίπου οι μισοί από τους 1.200 κατοίκους του Μπελκάστρο είναι άνω των 65 ετών και το πλησιέστερο τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (A&E) απέχει πάνω από 45 χιλιόμετρα (28 μίλια), δήλωσε ο δήμαρχος.

Το εφημερεύον ιατρείο του χωριού είναι επίσης ανοιχτό μόνο σποραδικά και δεν προσφέρει καμία κάλυψη κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, των αργιών ή εκτός ωραρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση