Κόσμος

Χούθι: Βίντεο από την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Οι ναυτικοί παραπατούν στη γέφυρα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης από αντάρτες Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, την περασμένη Τετάρτη (12.06.2024) ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, καταγράφεται καρέ – καρέ η στιγμή που ένπλοι Χούθι καταλαμβάνουν το πλοίο πλοίο Tutor.

Η επίθεση έγινε, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιτα που αποτελεί έδρα των Χούθι.

Στο βίντεο διακρίνονται το πλήρωμα και οι ένοπλοι φρουροί στη γέφυρα σε κατάσταση πανικού.

Παραπατούν λόγω της έκρηξης

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά την επίθεση, ναυτικός σημάνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μέλη του πληρώματος παραπατούν λόγω της έκρηξης.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη προκάλεσε ζημιές στους χώρους του πλοίου – έπεσαν ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Νωρίτερα της επίθεσης, μέλη του πληρώματος εντοπίζουν ένα σκάφος να τους πλησιάζει. Το σκάφος ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά από τους Χούθι και προσέκρουσε στο κήτος του πλοίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.

Η επίθεση προστίθεται στις δεκάδες που άρχισαν να εξαπολύουν οι Χούθι τον Νοέμβριο εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Βύθισαν ένα πλοίο, κατέλαβαν δεύτερο, σκότωσαν τρεις ναυτικούς σε ορισμένες από τις επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί για 3 έως 4 ώρες με τον Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη – Ανακοινώνει μεγάλη εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, με έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία και τις επενδύσεις, λίγο πριν από τη σημαντική συνάντησή του με τον Κινέζο ηγέτη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Χερσώνα – Το Κίεβο καταγγέλλει «νέο έγκλημα πολέμου»
Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Χερσώνα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές που κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει εσκεμμένα αμάχους
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ: «Πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται να είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία, κρίμα» – Το σενάριο με τον Βανς ως «μαριονέτα»
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Στιβ Μπάνον, υπογράμμισε ότι «ο Τραμπ θα είναι πρόεδρος το 2028, ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει σε αυτή την ιδέα», εξηγώντας ότι υπάρχει σχέδιο για να γίνει αυτό
Οι Ντόναλντ Τραμπ και Τζ. Ντ. Βανς