Κόσμος

Χτύπησαν το ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα με πύραυλο

Συναγερμός σήμανε μετά τη νέα επίθεση που καταγράφηκε κατά ενός ελληνόκτητου πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για το σκάφος με την ονομασία «Ζωγραφιά», το οποίο πλέει υπό σημαία Μάλτας και χτυπήθηκε από πύραυλο.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ένας πύραυλος χτύπησε το ελληνόκτητο πλοίο όσο αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα. Ωστόσο, από το χτύπημα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το πλοίο είναι μπαλκ κάριερ και συνεχίζει το ταξίδι του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του πλοίου, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ. Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Τα μπαλκ κάριερ πλοία (μετάφραση: πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου) είναι σχεδιασμένα για την μεταφορά φορτίων σε αμπάρια, όπως σιτηρά, άνθρακας, σιδηρομετάλλευμα και τσιμέντο.

Όπως αναφέρει το Al Arabiya και το Reuters, η είδηση για το χτύπημα στο πλοίο έγινε γνωστή από τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey. Ο πύραυλος το χτύπησε όσο αυτό έπλεε προς βορρά βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντελά θα κέρδιζε σήμερα τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ανάλογα με τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, ο Μπαρντελά θα συγκέντρωνε είτε 35% είτε 36% των ψήφων, σύμφωνα με την Odoxa, ενώ θα κέρδιζε όποιον άλλον υποψήφιο ήταν αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο
Ο Τζόρνταν Μπαρντελά με τη Μαρίν Λεπέν
Ανάλυση Politico: Το σκληρό δίλημμα του Ζελένσκι, θα δεχτεί τη συμφωνία Τραμπ ή θα βασιστεί σε «αναξιόπιστους» εταίρους
Πρόκειται για τους ίδιους εταίρους, κατά το Politico, που μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου, δεν θα στείλουν τα στρατεύματά τους ή τα όπλα που θέλει ο Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι