Κόσμος

Υεμένη: Έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο των ΗΠΑ – Πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις των Χούθι

Έκρηξη σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από πλοίο που έπλεε ανοικτά της Υεμένης. Οι αντάρτες Χούθι πυκνώνουν τις επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Όπως ανακοίνωσε η Ambrey, «παραπλέον πλοίο ανέφερε έκρηξη κοντά σε φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπαρμπέιντος αμερικανικής πλοιοκτησίας», διευκρινίζοντας ότι η θέση του ήταν 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης, όπου δρουν οι Χούθι.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εμπορικό πλοίο έλαβε εντολή από «φορέα που παρουσιάσθηκε ως το ναυτικό της Υεμένης να αλλάξει ρότα». Στην συνέχεια ανέφερε «περιστατικό» στην ίδια ζώνη, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την Ambrey, το περιστατικό αφορά το ίδιο φορτηγό ξηρού φορτίου.

Μπροστά στους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν για την ναυσιπλοΐα οι επιθέσεις των Χούθι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει πολυεθνή ναυτική δύναμη προστασίας της ναυσιπλοΐας και έχουν πλήξει, ορισμένες φορές με την βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου, θέσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε χθες (σ.σ. 05.03.2024) πύραυλο και τρία drones των Χούθι που στόχευαν αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Δευτέρα (04.03.2024), οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της ιταλοελβετικής MSC, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για ισραηλινό πλοίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου - «Απαιτούμε να γίνει άμεσα»
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο σε ένα κράτος δικαίου να στερείται η Κωνσταντινούπολη τον δήμαρχό της με την κράτησή του χωρίς δίκη ή κατηγορητήριο»
Εκρέμ Ιμάμογλου
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα