Κόσμος

ΥπΕξ Συρίας: Η Ρωσία είναι “σοβαρός και αξιόπιστος” παίκτης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Η Συρία χαρακτήρισε σήμερα τη Ρωσία ως “σοβαρό κι αξιόπιστο” παίκτη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

“Η πολεμική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία οδήγησε στον περιορισμό της δράσης των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, προλαμβάνοντας την επέκταση της δράσης τους, σε άλλες χώρες,” τόνισε το συριακό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο “στρατηγικό” χαρακτήρα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αμυντικό σκέλος των επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης, στην αιματηρή πολεμική διαμάχη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ