Κόσμος

Υπόσχεση Κόντε για έναν “θαρραλέο” κρατικό προϋπολογισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνάντησε σήμερα τους Ιταλούς δημοσιογράφους, πριν από τις καθιερωμένες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Αναφερόμενος στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα αρχίσει να συζητείται τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «θα είναι σοβαρός, θαρραλέος και θα περιέχει μεταρρυθμίσεις».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «η κυβέρνησή του είναι πεπεισμένη πως η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να βασιστεί στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Κόντε τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για τους στρατηγικούς τομείς της παιδείας, της έρευνας και της δημόσιας υγείας και ότι θα εγκριθεί ένας νέος κανονισμός για τις δημόσιες εργολαβίες.

«Μια σημαντική ψηφίδα του προϋπολογισμού θα είναι η φορολογική μεταρρύθμιση και το λεγόμενο “εισόδημα του πολίτη” για τους ανέργους», υπογράμμισε ο Ιταλός καθηγητής νομικής και πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θα παρουσιαστεί κρατώντας ψηλά το κεφάλι», δηλαδή «με ένα πρόγραμμα σοβαρό, θαρραλέο, το οποίο να προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας». «Θα είμαστε σκληροί, σοβαροί, ακριβείς, αλλά όχι παράλογοι και απερίσκεπτοι» τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι