Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Κασόγκι: “Δεν αποκαλύφθηκε η αλήθεια” στη δίκη για τη δολοφονία

Υπόθεση Κασόγκι: “Δεν αποκαλύφθηκε η αλήθεια” στη δίκη για τη δολοφονία
Reuters

Καταπέλτης οι “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” για την δικαστική απόφαση σχετικά με την δολοφονία του Σαουδάραβα ρεπόρτερ, Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” (RSF) κατήγγειλαν την απόφαση σαουδαραβικού δικαστηρίου για οκτώ από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Κασόγκι, εκτιμώντας ότι η δίκη αυτή δεν επέτρεψε να γίνει γνωστή η αλήθεια για το αποτρόπαιο έγκλημα.

“Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και κατά συνέπεια δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις αρχές της δικαιοσύνης”, σχολίασε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Κριστόφ Ντελουάρ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Click4more: Υπόθεση Κασόγκι: Έσπασαν τα ισόβια – Ποινές από 7 έως 20 χρόνια σε οκτώ κατηγορουμένους

“Χωρίς ακροατήριο και χωρίς δημοσιογράφους, δεν επέτρεψε να μάθουμε την αλήθεια και να καταλάβουμε τι συνέβη στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. όπου δολοφονήθηκε ο Κασόγκι) και ποιος είχε δώσει την εντολή”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ωστόσο, η οργάνωση RSF εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή ακυρώθηκαν οι θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε ορισμένους από τους κατηγορούμενους. Οι “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” εκτιμούσαν ότι αυτές οι καταδίκες σε θάνατο ίσως να ήταν “ένα μέσο για να σιωπήσουν για πάντα οι μάρτυρες της δολοφονίας…”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις