Κόσμος

Υποβαθμίζει την κατρακύλα της τουρκικής λίρας ο Ερντογάν

Αποσυνδέει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας πως έχουν υπερτονιστεί οι οικονομικές δυσκολίες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, κάτι που όπως ανέφερε αποδεικνύεται από την αύξηση του βασικού επιτοκίου στην Τουρκία. Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της.

Παράλληλα, είπε ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της Τουρκίας, είναι κατά της αύξησης των επιτοκίων, καθώς είναι ενδεχόμενο η αύξηση αυτή, να τρομάξει και να απομακρύνει τους επενδυτές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εκδώσουν τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Υποστήριξε ότι τα δικαστήρια και όχι οι πολιτικοί θα αποφασίσουν την τύχη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ότι δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία, καθώς οι προσπάθειες ειρήνευσης είναι αδύνατες με την παραμονή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1