Κόσμος

Υποχωρούν οι τιμές στο πετρέλαιο μετά το αρχικό σοκ στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές στο πετρέλαιο απώλεσαν σήμερα μέρος των κερδών που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες μετά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Και αυτό γιατί οι επενδυτές φάνηκαν να επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στο πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή μετά τον φόνο ανώτατου Ιρανού στρατηγού από αμερικανικό χτύπημα.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 41 σεντς, ή 0,6%, στα 68,50 δολάρια το βαρέλι στις 13:22 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στα 62,95 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 32 σεντς ή 0,5%.

Οι τιμές κατέγραψαν άλμα τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το μπρεντ να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο, ενώ το αμερικανικό αργό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, απουσία αντιποίνων ή προβλήματων, οι τιμές πετρελαίου θα τείνουν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, με την αγορά να παραμένει επαρκώς εφοδιασμένη το πρώτο εξάμηνο», ανέφεραν αναλυτές της ING σε έκθεσή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2