Κόσμος

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια για την σεξουαλική παρενόχληση

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ιαπωνία θα υποχρεούνται να παρακολουθούν σεμινάρια ενημέρωσης για την σεξουαλική παρενόχληση, διαφορετικά θα κινδυνεύουν οι προοπτικές της καριέρας τους, με βάση μια πρόταση νόμου που εξετάζει η κυβέρνηση, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Guardian.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα αυτό έπειτα από μια σειρά από πολύκροτες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, μεταξύ των οποίων και μια στην οποία εμπλέκεται ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γιουνίτσι Φουκούντα παραιτήθηκε από υφυπουργός Οικονομικών τον Απρίλιο αφού κατηγορήθηκε ότι έκανε ανάρμοστα σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου σε μια δημοσιογράφο της τηλεόρασης.

Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν σε εβδομαδιαίο περιοδικό ότι ζήτησε από τη γυναίκα αυτή να αγγίξει το στήθος της και υπαινίχθηκε ότι διατηρούσαν δεσμό.

Σύμφωνα με την πρόταση, το υπουργικό συμβούλιο θα επιβλέπει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και θα καθιστά σαφές ότι πρόκειται για προϋπόθεση για προαγωγή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης θα μπορούν επίσης να υποβάλουν καταγγελίες εις βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων μέσω ανεξάρτητων δικηγόρων, προσθέτει η εφημερίδα.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι δεκάδες γυναίκες εργαζόμενες σε ιαπωνικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης και σχεδόν στο ένα τρίτο των περιπτώσεων οι φερόμενοι δράστες είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αξιωματικοί της αστυνομίας και βουλευτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο