Κόσμος

Ζαπορίζια: Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για νέους βομβαρδισμούς

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές στην ουκρανική πόλη Ενερχοντάρ κατηγόρησαν σήμερα τα ουκρανικά στρατεύματα ότι βομβάρδισαν εκ νέου την περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Οι αρχές της πόλης επεσήμαναν ότι δύο οβίδες εξερράγησαν κοντά σε κτίριο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια όπου αποθηκεύονται αναλωμένα καύσιμα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, πάνω στον Δνείπερο ποταμό, οι οποίοι εγείρουν κίνδυνο καταστροφικού ατυχήματος.

«Ήττες της Ρωσίας με τα drones του Ιράν»

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η Ρωσία υπέστη «αρκετές αποτυχίες» χρησιμοποιώντας ιρανικής κατασκευής drones που απέκτησε από την Τεχεράνη αυτόν τον μήνα για να τα αξιοποιήσει στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, δήλωσε χθες Δευτέρα αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε πως η Ουάσινγκτον θεωρεί πως η Μόσχα παρέλαβε αεροσκάφη του τύπου Mohajer-6 και της σειράς Shahed αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία πιθανόν σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες τέτοια UAVs.

«Εκτιμάμε πως η Ρωσία έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει αυτά τα ιρανικά UAVs, τα οποία μπορούν να διεξαγάγουν επιθέσεις αέρος-εδάφους, επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και να εντοπίζουν στόχους στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Τον Ιούλιο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν, δήλωνε πως οι ΗΠΑ πληροφορήθηκαν πως το Ιράν ετοιμάζεται να διαθέσει στη Ρωσία αρκετές εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δημοσιοποίησε εξάλλου τον περασμένο μήνα δορυφορικές φωτογραφίες που τεκμηρίωναν, κατ’ αυτή, πως Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της Κασάν για να τους παρουσιαστούν ιρανικά drones.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει «συνεργασία σε διάφορους τομείς με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού τομέα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr