Κόσμος

Ζελένσκι: Σύντομα θα στείλουμε στις ΗΠΑ αντιπρόταση 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συζητούν σήμερα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την λήξη του πολέμου

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μίλησε σήμερα (10.12.2025) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτηση που έκανε στα social media.

Εν μέσω κρίσιμης χρονικής συγκυρίας για τις διπλωματικές επαφές και διαβουλεύσεις γύρω από το σχέδιο των ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να κρατήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την αμερικανική πλευρά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν σήμερα (10.12.2025) με Αμερικανούς ομολόγους τους σε θέματα μεταπολεμικής ανοικοδόμησης και οικονομικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την ειρήνη με τη Ρωσία.

Μάλιστα, ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η αντιπρόταση 20 σημείων της Ουκρανίας στο ήδη τροποποιημένο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο θα παραδοθεί σύντομα στις ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Ζελένσκι:

«Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε καθημερινά με όλους τους εταίρους μας, για να εντοπίσουμε εφικτά και ρεαλιστικά βήματα που θα φέρουν τη σύγκρουση σε ένα τέλος.

Όλα τα σημεία [ενός ειρηνευτικού σχεδίου] πρέπει να διασφαλίζουν αξιοπιστία και αξιοπρέπεια για την Ουκρανία. Οι σημερινές συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά αφορούν τη διαδικασία της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης και οικονομικής ανάπτυξης της Ουκρανίας.

 

Παράλληλα, θα στείλουμε σύντομα στις ΗΠΑ την αντιπρόταση 20 σημείων που καθορίζουν τις παραμέτρους για τον τερματισμό του πολέμου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»
Ο Εϊτάν κρατήθηκε όμηρος για 52 ημέρες, μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο ανταλλαγής - Ο σύζυγός της, Οχάντ, δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανός
Όμηροι
Γάζα: Πως παλαιστινιακές αντι-Χαμάς ένοπλες οργανώσεις επιχειρούν να διεκδικήσουν ρόλο στο κενό εξουσίας
Σε μια διαλυμένη Γάζα, εν μέρει υπό ισραηλινή κατοχή και χωρίς κανένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, νέες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εμφανίζονται για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Χαμάς
Μια ομάδα που αντιτίθεται στη Χαμάς στη Γάζα
Η Μέγκαν Μαρκλ απάντησε με γράμμα στην έκκληση του πατέρα της από το νοσοκομείο
«Δεν θέλω να πεθάνω και να είμαστε αποξενωμένοι» της είπε και εξέφρασε την επιθυμία να δει τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, καθώς και τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ «πριν να είναι αργά»
Η Μέγκαν Μαρκλ