Κόσμος

Ζητούν από τον Πούτιν να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία!

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε σήμερα πως το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την άδεια να επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Χαλέπι,στην ανατολική Συρία, έπειτα από 10ήμερη διακοπή τους, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το υπουργείο επικαλείται την πρόσφατη αναζωπύρωση της δραστηριότητας των ισλαμιστών και τις αδιάκοπες απώλειες σε ζωές αμάχων για να δικαιολογήσει το αίτημά του. Προς ώρας δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Πούτιν έχει δείξει διάθεση να αποδεχθεί το αίτημα.

Πάντως φιλοκυβερνητικά έντυπα σήμερα αναφέρουν πως η Ρωσία αποστέλλει το καταδρομικό Σμιέτλιβι για να ενωθεί με τον επιχειρησιακό στόλο της έξω από τις ακτές στη Συρία στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Η Γαλλία στη σοβαρότερη κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, η κοινωνική απογοήτευση και το τεράστιο δημόσιο χρέος «βυθίζουν» τη Γαλλία - Για «δοκιμασία αλήθειας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μπαϊρού στην δραματική ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση
Φρανσουά Μπαϊρού
Le Monde: Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης απέναντι στην πολιτική κρίση στη Γαλλία
Καθώς ο Φρανσουά Μπαϊρού βυθίζεται σε πολιτικό αδιέξοδο, η Εθνική Συσπείρωση (RN) εμφανίζεται ως ο μεγάλος κερδισμένος ενός τοξικού κλίματος, παρά τις δικές του αδυναμίες, γράφει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Monde
Οι ηγέτες του κόμματος Rassemblement National, Μαρίν Λεπέν και Τζόρνταν Μπαρντέλα