Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δημήτρης Μητροπάνος: Η ζωή του σε φωτογραφίες

Δημήτρης Μητροπάνος: Η ζωή του σε φωτογραφίες

Έσβησε για πάντα η ατόφια λαϊκή φωνή του ελληνικού πενταγράμμου…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 χρόνων άφησε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής που έχει γράψει ιστορία με τα τραγούδια του, δεν είναι πια κοντά μας.

 

Όπως όλη του η ζωή, έτσι κι ο θάνατος του ήταν “ήσυχος”. Δεν προκάλεσε, δεν απασχόλησε ποτέ με τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά του. Μπήκε σήμερα εσπευσμένα στο νοσοκομείο Υγεία και πέθανε στις 11 το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα του πρόσωπα και ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

 

 

Ο τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί ξανά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δυστυχώς, αυτή την φορά δεν τα κατάφερε.

 

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην υγεία του

 

Ο γνωστός Έλληνας ερμηνευτής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας που κάποιες φορές τον είχαν κρατήσει και μακριά από την πίστα και το πιστό κοινό. Ο ίδιος μάλιστα είχε εισαχθεί αρκετές φορές σε νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, μάλιστα, είχε μιλήσει στο περιοδικό “People” για το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε με την υγεία και που κατάφερε να το αντιμετωπίσει μετά από 3 χρόνια.

Ο γνωστός τραγουδιστής δήλωσε ότι πέρασε πολύ άσχημες μέρες και ευτυχώς που είχε την αδερφή του: “Η αδελφή μου τόλμησε και μου έκανε το πιο σημαντικό δώρο ζωής, το ένα της νεφρό. Μπαίνοντας στο πρόβλημα, είδα πόσο εμετική είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Γίνεται κανονικά αγοραπωλησία οργάνων. Πουλάνε σπίτια οι άνθρωποι για ένα μόσχευμα που μπορεί να μην το πάρουν ποτέ, γιατί κάποιος άλλος έδωσε περισσότερα χρήματα. Εδώ στην Ελλάδα με είχαν ξεγραμμένο. Άνοιξαν την αδελφή μου, άνοιξαν εμένα, μας ξαναέκλεισαν και μου είπαν “Δεν γίνεται τίποτα, ξέχνα το”. Παραιτήθηκα. Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Έλεγα ότι δεν θα μπορέσω να ζήσω κάνοντας αιμοκάθαρση μια ζωή, γιατί αυτό δεν είναι ζωή.”

 

Ο έρωτας και τα 20χρόνια γάμου με την Βένια Μητροπάνου

 

Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε σαν φύλακας άγγελός του, η γυναίκα του Βένια Μητροπάνου. Οι δυο τους ήταν 20 χρόνια παντρεμένοι και αγαπημένοι. Άνθρωποι χαμηλών τόνων και οι δυο δεν απασχόλησαν ποτέ τα Μέσα Ενημέρωσης με την προσωπική τους ζωή.

 

“Η αγάπη και ο σεβασμός στη σχέση και την οικογένειά”, όπως συνήθιζε να λέει η γυναίκα του μεγάλου τραγουδιστή ήταν η βάση των 20 ευτυχισμένων χρόνων που έζησαν μαζί.

 

Δες περισσότερες φωτογραφίες από τη ζωή του στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε