Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απάντηση των Nirvana στο «γυμνό μωρό» του Nevermind που τους έκανε μήνυση – «Το έχεις τατουάζ στο στήθος σου»

Nirvana

Το καλοκαίρι του 2021, τo γυμνό μωρό που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ των Nirvana «Nevermind» κατηγόρησε τώρα το συγκρότημα για παιδική πορνογραφία.

Ο 30χρονος, πλέον, Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε μήνυση κατά της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και των επιζώντων μελών των Nirvana, προκαλώντας αίσθηση.

Τώρα λοιπόν είναι σειρά των Nirvava να απαντήσουν και συγκεκριμένα του 56χρονου μπασίστα Κριστ Νοβοσέλιτς, του ντραμερ – κιθαρίστα και φροντμαν πλέον των Foo Fighters Ντέιβ Γκροόουλ, της πρώην συζύγου του Κερτ Κομπέιν Κόρτνεϊ Λαβ και του φωτογράφου και ο φωτογράφος του εξώφυλλου Κιρκ Γουέντλ.

Αυτό που υποστηρίζουν είναι πως η μήνυση δε στέκει νομικά, από τη στιγμή που γίνεται τόσα χρόνια μετά, και όχι μέσα στα πρώτα 10 χρόνια αφού ήταν σε θέση να γνωρίζει πλήρως για το εξώφυλλο.

Στην επίσημη απάντηση των Nirvana αναφέρεται πως ο Έλντεν εδώ και τρεις δεκαετίες εισπράττει κέρδη ως το “Nirvana Baby”, και μάλιστα έχει και τατουάζ στο στήθος του το εξώφυλλο του «Nevermind» στο οποίο ο ίδιος είναι ως μωρό.

«Ο Σπένσερ έχει ένα τατουάζ “Nevermind”. Οπότε δεν μπορώ να πιστέψω όσα ισχυρίζεται για τη φωτογραφία του μουσικού άλμπουμ» δήλωσε ο Ντέιβ Γκρολ. 

Τι ανέφερε στη μήνυσή του ο Σπένσερ

Η μήνυση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, κατατέθηκε την Τρίτη (24/8) και ο Σπένσερ Έλντεν, 30 ετών σήμερα, ισχυρίζεται ότι το grunge συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, ο 30χρονος υποστηρίζει – μεταξύ άλλων – ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του.

Σύμφωνα με την New York Post, o Σπένσερ Έλντεν επίσης αναφέρει ότι υπέστη «σοβαρή ζημιά» από το άλμπουμ «Nevermind» που σημείωσε τρελές πωλήσεις και ότι το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους». 

Επίσης, ο ενάγων -ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας φωτογράφισης του 1991 – ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε «εμπορικές σεξουαλικές πράξεις» και πως το συγκρότημα πήρε πίσω την αρχική του υπόσχεση πως δεν θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Η οικογένεια του βρέφους – όπως αναφέρει η New York Post – είχε λάβει 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα, κάτι που συνέβη επειδή ο πατέρας του Σπένσερ Έλντεν ήταν φίλος του φωτογράφου.

Επετειακή φωτογραφία το 2016

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 ο 25χρονος τότε Σπένσερ Έλντεν αναδημιούργησε το εξώφυλλο του «Nevermind» των Nirvana για να αποτίσει φόρο τιμής στο ρεκόρ επιτυχίας. To 2016 όμως ήταν ντυμένος, φωτογραφήθηκε με το σορτσάκι του. «Είπα στον φωτογράφο: “Ας το κάνουμε γυμνό”. Αλλά σκέφτηκε ότι θα ήταν περίεργο, έτσι φόρεσα το σορτσάκι μου», είχε δηλώσει τότε για τη φωτογράφιση ο Έλντον. «Η επέτειος σημαίνει κάτι για μένα. Είναι περίεργο που το έκανα αυτό ήταν ήμουν 4 μηνών και έγινε μια διάσημη εικόνα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις