Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιαπωνία: Η συγκλονιστική βίλα – ξενοδοχείο που είναι «συνδεδεμένη με τη γη»

Ιαπωνία: Η συγκλονιστική βίλα – ξενοδοχείο που είναι «συνδεδεμένη με τη γη»

Στη νήσο Ishigaki, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Οκινάουα για λογαριασμό του ομίλου ξενοδοχείων, Not A Hotel, κάνει την εμφάνισή της η βίλα του αρχιτέκτονα, Sou Fujimot. Τα σχέδια της βίλας, που έχει σχήμα δίσκου και βρίσκεται μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο της Ιαπωνίας, κόβουν την ανάσα.

Η νεοφυής επιχείρηση περιγράφει τον εαυτό της ως «όχι ένα ξενοδοχείο αλλά μια ζωή» και ήδη πολλά καταλύματά της αναφύονται σε όλη την Ιαπωνία.

Το Not A Hotel Ishigaki σχεδιάστηκε να φιλοξενεί έως και 10 άτομα ενώ θα είναι «συνδεδεμένο με τη γη». «Η αρχιτεκτονική δομή, η οποία έχει ασαφές όριο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, είναι συνδεδεμένη με τη γη. Το σπίτι είναι ανοιχτό εσωτερικά και εξωτερικά και μπορείτε να περάσετε στιγμές χαλάρωσης ενώ όλη τη μέρα θα νιώθετε την άνεση της φύσης» είπαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Fujimoto.

Η ομάδα στη «Not A Hotel» διαθέτει τα καταλύματά της ως βίλες διακοπών προς ενοικίαση αντί ως παραδοσιακή διαμονή σε ξενοδοχείο, σημειώνοντας ότι ο μέσος ιδιοκτήτης δεύτερης κατοικίας κάθε χρόνο περνά είκοσι μέρες στο εξοχικό του. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Not A Hotel Ishigaki θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις τον Μάιο του 2023.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις