Lifestyle

“Ο Κυνόδοντας” επιστρέφει χωρίς… τον θείο Όσκαρ

Οι ταινίες ήταν πέντε. Ο ανταγωνισμός μεγάλος σύμφωνα πάντα με τους κριτικούς κινηματογράφου, αν και συνήθως ποτέ δεν λένε και καλή κουβέντα. Και τελικά το “Σε ένα καλύτερο κόσμο” βρέθηκε σε... καλύτερη θέση
Το Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή πήγε τελικά στη Δανέζικη ταινία ” Σε ένα καλύτερο κόσμο “.
Το δράμα που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της βίας ανάμεσα σε έθνη και γενιές, επικράτησε σε μία κατηγορία όπου υποψήφια ήταν και η ελληνική παραγωγή “Ο Κυνόδοντας”, του Γιώργου Λάνθιμου.
 
Είναι η τρίτη φορά που ένα Δανέζικο φιλμ κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας . Η σκηνοθέτις Σούζαν Μπιρ είχε βραβευθεί και στο παρελθόν.
 
Ανάμεσα στα φαβορί ήταν και η ταινία Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου με πρωταγωνιστή το Χαβιέ Μπαρδέμ.
 
Ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας “Ο Κυνόδοντας” παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Αμαλία Κωστοπούλου στο Κολοράντο για διακοπές μαζί με τον σύζυγό της Jack Medwell – Δείτε φωτογραφίες
Μέσα από αναρτήσεις στα social media, η Αμαλία Κωστοπούλου μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη διαμονή τους, αποκαλύπτοντας εικόνες γεμάτες χειμωνιάτικη διάθεση, χαμόγελα και όμορφες εμπειρίες με φίλους
Αμαλία Κωστοπούλου και Jack Medwell