Lifestyle

Ο παιδίατρος, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Κάθε εβδομάδα οι γονείς παίρνουν τις απαντήσεις που αναζητούν!

Ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, πιστός στο ραντεβού του απαντά στις ερωτήσεις των γονιών κάθε εβδομάδα!

Ερώτηση

“Εχθές κατόπιν καθοδήγησης παιδιάτρου έκανα στην κόρη μου οστική ηλικία. Γεννήθηκε 7/2011. Η ακτινογραφία έδειξε αριστερή παλάμη ηλικίας 3 ετών παιδί κ 6 μηνών. Ανησυχώ πολύ. Θα πρέπει να δούμε παιδοενδοκρινολογο;”

Απάντηση
Σε πρώτη φάση, καλύτερα έτσι παρά να έδειχνε ότι ήταν η οστική ηλικία μεγαλύτερη από την χρονολογική. Αυτό που έχετε τώρα είναι μια καθυστέρηση ανάπτυξης που δεν μου γράφετε αν είναι εμφανής και σε άλλα σημεία του σώματός της και της ανάπτυξής της όπως ύψος, βάρος κλπ. Σε κάθε περίπτωση η μέτρηση οστικής ηλικίας είναι μόνο μια εξέταση και για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να γίνει σωστή διάγνωση ώστε να γίνει ενδεχομένως σωστή αντιμετώπιση θα πρέπει να σας δει παιδοενδοκρινολόγος ώστε να προγραμματιστούν και άλλες εξετάσεις όπως για θυρεοειδή, αυξητική ορμόνη, βιταμίνη D κλπ.

Κάνε κλικ εδώ και δες όλες τις απαντήσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα