Μπορεί να είναι συγγενής του σκόρδου και του κρεμμυδιού, αλλά είναι ο πιο ευγενής από τα τρία αφού έχει πιο γλυκιά γεύση και φυσικά δεν αφήνει ανεπιθύμητες μυρωδιές. Το πράσο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διατροφικά στοιχεία της ελληνικής κουζίνας, τόσο για τα θρεπτικά του συστατικά, όσο και για τις χίλιες και μία χρήσεις του στη μαγειρική. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που οι αγρότες συλλέγουν τα μεγαλωμένα, έτοιμα για φαγητό πράσα και έτσι δεν χάνουμε ευκαιρία για μαγειρική.
Όπως και το σκόρδο, το πράσο έχει ευεργετικές ιδιότητες στη λειτουργία της καρδιάς, ενώ προσφέρει αντιοξειδωτικά και έχει αντιιική και αντιμικροβιακή δράση. Η κατανάλωσή του συμβάλει επίσης στην μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
Πίτες, ομελέτες, σούπες, σουφλέ, αλλά και χωριάτικα λουκάνικα με πράσο και τόσες και τόσες συνταγές που έχουν στο επίκεντρό τους το ιδιαίτερο αυτό λαχανικό. Εμείς έχουμε τέσσερις προτάσεις που σίγουρα σε ενδιαφέρουν.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις συνταγές με πράσο…