Lifestyle

Πράσο! Γιατί είναι τόσο πολύτιμο στην ελληνική κουζίνα. Βρες νόστιμες συνταγές

Η ελληνική παράδοση αγαπά το πράσο και το περιλαμβάνει σε δεκάδες συνταγές. Το γλυκό και πικάντικό πράσο είναι τώρα στην καλύτερη εποχή του και γι' αυτό σου προτείνουμε συνταγές για να το βάλεις στο πιάτο...

Μπορεί να είναι συγγενής του σκόρδου και του κρεμμυδιού, αλλά είναι ο πιο ευγενής από τα τρία αφού έχει πιο γλυκιά γεύση και φυσικά δεν αφήνει ανεπιθύμητες μυρωδιές. Το πράσο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διατροφικά στοιχεία της ελληνικής κουζίνας, τόσο για τα θρεπτικά του συστατικά, όσο και για τις χίλιες και μία χρήσεις του στη μαγειρική. Ο Σεπτέμβρης είναι  ο μήνας που οι αγρότες συλλέγουν τα μεγαλωμένα, έτοιμα για φαγητό πράσα και έτσι δεν χάνουμε ευκαιρία για μαγειρική.

Όπως και το σκόρδο, το πράσο έχει ευεργετικές ιδιότητες στη λειτουργία της καρδιάς, ενώ προσφέρει αντιοξειδωτικά και έχει αντιιική και αντιμικροβιακή δράση. Η κατανάλωσή του συμβάλει επίσης στην μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Πίτες, ομελέτες, σούπες, σουφλέ, αλλά και χωριάτικα λουκάνικα με πράσο και τόσες και τόσες συνταγές που έχουν στο επίκεντρό τους το ιδιαίτερο αυτό λαχανικό. Εμείς έχουμε τέσσερις προτάσεις που σίγουρα σε ενδιαφέρουν.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις συνταγές με πράσο…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Ξέσπασε η Νένα Χρονοπούλου: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης τρελός δεν είναι και σε καμία περίπτωση δεν είναι εκμεταλλευτής ψυχών»
«Είναι εύκολο να σου κάνει η οικογένεια σου εισαγγελική παραγγελία και να σε οδηγήσουν σε δομή ψυχικής υγείας, το δύσκολο είναι να κρατηθείς μετά», σημείωσε ακόμα
Νένα Χρονοπούλου