Συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά-δες» πρόκειται να δώσει η Σίσσυ Χρηστίδου την ερχόμενη Κυριακή και ο Θοδωρής Μαραντίνης θέλησε να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση, με σκοπό να προστατέψει τα παιδιά τους, δίνοντας συνέχεια στην αντιδικία που έχει ήδη με την παρουσιάστρια.
Το ζευγάρι μετά το διαζύγιό του βρέθηκε στα δικαστήρια για οικονομικούς λόγους και διεκδικώντας την επιμέλεια των παιδιών τους. Το πρωί της Τετάρτης (04.06.2025) ο Θοδωρής Μαραντίνης εξέδωσε μία ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι όσα έχουν ακουστεί για τον ίδιο και τα παιδιά του είναι ψευδή και πώς έχει κινηθεί νομικά για να αποκαταστήσει τη δική του αλήθεια, αναφερόμενος -προφανώς- στην πρόσφατη συνέντευξη της Σίσσυς Χρηστίδου στη Φαίη Σκορδά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Κατόπιν επαναλαμβανόμενων και κατ’ εξακολούθηση συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσίων -άμεσων και εμμέσων – δηλώσεων της πρώην συζύγου μου και του περιβάλλοντος της και κυρίως με γνώμονα το σεβασμό και την προστασία της ψυχικής υγείας και αξιοπρέπειας των ανήλικων παιδιών μου, καλώ όλα τα μέσα ενημέρωσης να απέχουν από κάθε περαιτέρω αναπαραγωγή, σχολιασμό ή μετάδοση του θέματος που αφορά στην προσωπική ζωή εμού και των τέκνων μου, διότι όσα ακούστηκαν εμπεριέχουν πλείστα όσα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία που μόνο θετικό πρόσημο δεν έχουν.
Ως πατέρας οφείλω να προστατέψω τα ανήλικα τέκνα μου από το μονόπρακτο παραλήρημα που έγινα και εγώ θεατής. Γνωρίζουμε όλοι ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία, η νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων και οι βασικές αρχές σεβασμού προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επιβάλλουν προσοχή, ευθύνη και αυτοσυγκράτηση στην κάλυψη τέτοιων υποθέσεων. Το θέμα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, ως αρμόζει. Ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου σε ό,τι αφορά τυχόν άστοχες αναπαραγωγές ή κακόβουλους σχολιασμούς», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Μαραντίνης.
Παράλληλα, για το ζήτημα αναφέρθηκε και η εκπομπή «Super Κατερίνα» με τον Στέφανο Κωνσταντινίδη να αναφέρει ότι μετά την κίνηση αυτή του Θοδωρή Μαραντίνη, να ακολουθήσει τον δικαστικό δρόμο, η εκπομπή «Μαμά-δες», όπου μίλησε η Σίσσυ Χρηστίδου για τα παιδιά και την υπόλοιπη ζωή της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Ο κύριος Μαραντίνης έκανε σύσκεψη με τους δικηγόρους του και βρίσκεται στον αέρα η μετάδοση της εκπομπής “Μαμά-δες”, που αυτή τη βδομάδα στην ΕΡΤ θα την παρουσιάσει η Χριστίνα Κοντοβά, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε η κυρία Χρηστίδου στη Φαίη Σκορδά και την πληροφορία που έφτασε στον Θοδωρή Μαραντίνη ότι θα έχει και μια δεύτερη συνέντευξη την Κυριακή στις “Μαμά-δες”. Αιφνιδιάστηκαν όπως μαθαίνω, στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Θοδωρή για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Σκορδά, με αφορμή όλα αυτά συζητούν και λένε τι μπορεί να έχει πει η Χρηστίδου για τα οποία διαφωνούμε; Να στείλουμε, λοιπόν, εξώδικο.
Η τελευταία πληροφορία που μου ήρθε είναι ότι χθες ενημερώθηκε η κυρίου Χρηστίδου από τον δικηγόρο του κύριου Μαραντίνη και ως όφειλε ενημέρωσε και την εκπομπή της ΕΡΤ, ότι υπάρχουν πράγματα που ενδεχομένως να έρθει σήμερα ή αύριο εξώδικο. Οπότε η εκπομπή είναι στον αέρα για πράγματα που έχει πει. Το εξώδικο είναι νόμιμο όπλο, ειδοποίηση δεν είναι σε πάω στα δικαστήρια», δήλωσε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης.
Όσα είχε εξομολογηθεί η Σίσσυ Χρηστίδου στη Φαίη Σκορδά
Η Σίσσυ Χρηστίδου την Πέμπτη (29.05.2025) είχε παραχωρήσει μία αποκαλυπτική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Θοδωρή Μαραντίνη και τη δικαστική τους διαμάχη.
«Οι λόγοι που γίνονται όλα αυτά, δεν είναι αυτοί για τους οποίους υποτίθεται ότι γίνονται. Υποτίθεται ότι διαπραγματευόμαστε τα οικονομικά, αλλά δεν είναι τα οικονομικά. Υποτίθεται ότι πραγματευόμαστε την επιμέλεια των παιδιών, δεν είναι αυτό. Όλα αυτά τακτοποιήθηκαν από την αρχή πάρα πολύ γρήγορα. Έκανα πίσω και του είπα “ό,τι θες”. Πόσες μέρες θέλει τα παιδιά, πόσα χρήματα να δίνει για διατροφή. Όλα αυτά τα αποφάσισε εκείνος. Ήμουν πάρα πολύ δεκτική σε αυτό. Ήθελα την επιμέλεια των παιδιών από την αρχή, μου την έδωσε, υποχώρησα εγώ σε άλλα ζητήματα, αλλά δε με ένοιαζε. Μέχρι τότε, τη διαχείριση των οικονομικών στην οικογένειά μας, την έκανε ο πατέρας των παιδιών, εκείνος είχε τη γνώση. Εγώ δεν ήξερα», δήλωσε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.
«Τα χρήματα τα διαχειριζόταν όλα ο Θοδωρής. Υπέγραφε και τα συμβόλαιά μου…Έκανα πολλά λάθη. Ήμουν πολύ μικρή. Γι’ αυτό και δε ζητάω ευθύνες. Αυτά όλα τα επέλεξα, δε μου τα επέβαλλε κανείς. Δεν είχα κανέναν έλεγχο στα οικονομικά μου και δε με ένοιαζε και να έχω. Κι εκείνος δεν έμπαινε στα πόδια μου σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά. Ήταν χωρισμένες οι αρμοδιότητες στο σπίτι. Ήταν μια ισορροπία. Και επειδή ένιωθα ότι ήταν σημαντικό για εκείνον να έχει αυτόν τον έλεγχο, τον άφηνα να τον έχει. Ήξερα ρε παιδί μου πόσα χρήματα έχουμε, αλλά είχα μπει σαν υπάλληλος στην εταιρία του Θοδωρή. Είχε κάνει μια εταιρία και υπέγραφε εκείνος τα συμβόλαια. Ήταν επιλογή μου, δεν το λέω σαν “κατηγορώ”. Δεν είχα ούτε πρόσβαση στους λογαριασμούς. Όλα αυτά δε μου αρέσει να τα λέω γιατί δε με τιμούν… Τώρα σε αυτά με βοηθούν ο πατέρας και ο αδελφός μου γιατί δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτά…», είχε αποκαλύψει ακόμα η παρουσιάστρια.
Ακόμα, η Σίσσυ Χρηστίδου αναφέρθηκε και στη δικαστική τους διαμάχη, λέγοντας πως δεν υπήρχε λόγος να φτάσουν σε αυτό το σημείο καθώς το διαζύγιό τους ήταν συνεναιτικό.
«Δε μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχει μπει τελεία. Το έχω προσπαθήσει πολύ. Έχω κουραστεί πάρα πολύ. Δε ξέρω αν θα μπει ποτέ τελεία. Ο μεγάλος μας γιος τουλάχιστον ενηλικιώνεται του χρόνου… Δε θέλω καμία έκταση και είναι λογικό… Και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν μπαίνει κάποιος δημοσιογράφος, δε μπορώ να πω αυτά που πρέπει γιατί σκέφτομαι πώς αυτά θα μεταφερθούν και αν αυτά θα φτάσουν στα παιδιά μου…
Δε με νοιάζει πώς θα κριθώ από τον κόσμο. Με νοιάζει μόνο πώς θα κριθώ από τα παιδιά μου σε 15-20 χρόνια. Και γι’ αυτό δε θέλώ να πω και να γράψω κακή κουβέντα για τον πατέρα τους. Είναι ο πατέρας τους, τον σέβομαι απόλυτα. Δε θα βάλω όμως πάνω από τα παιδιά μου κανέναν. Τον εαυτό μου μπορεί να τον βάλω κάτω από τον Θοδωρή για να τον προστατέψω, πάνω από τα παιδιά μου όμως δε θα μπει κανείς. Γι’ αυτά που κάνει εκείνος, δε μπορώ να κάνω κάτι. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου, είναι επιλογές του… Δεν υπήρχε λόγος έτσι κι αλλιώς να πάμε δικαστικά γιατί είναι συναινετικό διαζύγιο. Αποφασίστηκαν όλα, υπογράψαμε. Τελείωσε. Έχω ζητήσει, κάθε φορά το ζητάω να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Η άλλη πλευρά δεν το επιθυμεί πάντα.
«Δε φταίνε τα δικαστήρια. Επειδή δεν αφορά εγκλήματα, ή κάτι πολύ άσχημο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο ακόμα και αν το ζητούσαν οι δυο γονείς…Το ήξερα ότι θα γίνει όλο αυτό, για να ασκηθεί σε μένα μια πίεση. Δεν περνάει όμως αυτή η πίεση όταν αφορά τα παιδιά μου. Δε με ενδιαφέρει…Τα δικαστήρια που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά. Ευτυχώς είναι πάρα πολύ λίγα αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας… Δε μπορείς να επέμβεις ποτέ στον άλλον. Έχω κάνει όλες μου τις προσπάθειες. Είναι πολύ μεγάλος ο θυμός και όταν είναι τόσο μεγάλος ο θυμός, σκεπάζει τα πάντα. Στεναχωριέμαι γι’ αυτόν τον θυμό πολύ. Ένας άνθρωπος πολύ θυμωμένος πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του. Στεναχωριέμαι όμως βαθιά γι’ αυτόν τον θυμό. Ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος, δεν είναι χαρούμενος άνθρωπος… Είναι πολλά αυτά που δε μπορώ να πω. Είναι πολύ βαριά ιστορία. Προσπαθώ να την αφήσω στην άκρη γιατί δεν είναι διαχειρίσιμη… Τα δικαστήρια είχαν πάντα δίκιο ακόμα και σε αποφάσεις που δεν ήταν υπέρ μου… Οι λόγοι του διαζυγίου μου δεν αφορούν το δικαστήριο. Ο κόσμος έχει τρομερό ένστικτο. Μην τον φοβάσαι… Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά ψέματα. Πάρα πολλά. Δε θα μιλήσω ποτέ γι’ αυτό, γιατί δεν αφορά κανέναν. Πληγώνει πολύ… Έχω κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Θα ακολουθήσω πάλι αυτόν τον δρόμο, της δικαιοσύνης και όχι τη δημόσια αρένα», είχε αναφέρει ακόμα.
«Ονειρεύτηκα ένα πετυχημένο γάμο και μια δεμένη οικογένεια. Δεν υπήρχε στο μυαλό μου το “πάμε να το κάνουμε και ό,τι βγει”. Πήρα σαν προσωπική αποτυχία το διαζύγιο αναλαμβάνοντας το δικό μου μερίδιο ευθύνης και μετά ονειρεύτηκα ένα καλό διαζύγιο. Το πάλεψα πάρα πολύ και ακόμα το παλεύω. Είναι ένας αγώνας που δεν μπορεί να δοθεί από έναν. Ήμασταν σε δύο διαφορετικούς γάμους, εγώ αυτό έχω καταλάβει. Εγώ νόμιζα ότι ήμουν σε έναν πολύ καλό γάμο, για όλα τα χρόνια του γάμου μου, εξομολογήθηκε στην ίδια συνέντευξη η Σίσσυ Χρηστίδου, προσθέτοντας: «Αφού τελείωσε ο γάμος, κατάλαβα ότι δεν ίσχυε. Ένιωθα πολύ τυχερή, πολύ ευτυχισμένη. Προέκυψαν πράγματα και γκρεμίστηκε ο κόσμος μου, αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι πράγματα που δεν γνωρίζουν ούτε τα παιδιά μου. Εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι πιο οδυνηρό μου είχε συμβεί, όμως έχω έναν διακόπτη μέσα μου και έκανα ένα κλικ και είπα τέλος.
Για το μετά προσπάθησα πάρα πολύ, τα άφησα όλα στην άκρη, ήθελα ένα καλό διαζύγιο. Έκανα αυτό που έπρεπε για τα παιδιά μου. Γενικά είμαι άνθρωπος που συγχωρώ, αλλά δεν γίνεται τον εχθρό να τον συγχωρείς επαναλαμβανόμενα, γιατί κάποιες φορές ο εχθρός σε πολεμάει μέχρι να μην αντέχεις να τον συγχωρήσεις».